Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oddarrang soittaa nordic noiria

Kulttuuri
 

Omintakeisesta soitinnuksesta ja soinnista nimen ottanut Oddarrang eteni edellisellä kolmannella levyllä kiitettävästi mielikuvista kuviin. Kansainväliseen levitykseen päätynyt In Cinema (2013) perustui suomalaisilta ohjaajilta tilattuihin lyhytelokuviin, joihin kvintetin lyömäsoittaja Olavi Louhivuori sävelsi enimmäkseen myötäilevää musiikkia.

Maapallon sisäiseen myyttiseen kaupunkiin viittaava Agartha on maalailevalta tyyliltään samaa maata, vaikka vielä enemmän yksi ja yhtenäinen eeppisten mittasuhteiden teos. Melodisen, melankolisen ja meditatiivisen sekä verkkaisesti muuntuvan soitinmusiikin erottavat omakseen edelleen Osmo Ikosen sello ja Ilmari Pohjolan pasuuna, mutta solisteja he eivät ole, eivät myöskään kitaristi Lasse Sakara ja basisti Lasse Lindgren.

Näin täydellisen levyn jälkeen olisi luontevaa, että Oddarrang tekisi musiikkia jonkin toisen tilauksesta. Se olisi ehdoton kuvittamaan varsinkin parasta pohjoismaista Nordic noiria – rikoselokuvaa tai Sillan kaltaista televisiosarjaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat