Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miljoonia levyjä myynyt Norah Jones palasi juurilleen jazzin pariin

Suosikkilaulaja kouluttautui jazzpianistiksi

Kulttuuri
 

Pop/jazz Norah Jones: Day Breaks. Blue Note. ★★★

Laulaja ja lauluntekijä Norah Jonesin ensimmäinen levy, yli 25 miljoonaa kappaletta myynyt Come Away With Me (2002) ylitti kaikki mahdolliset odotukset, vaikka hänen jazzvaikutteiset poplaulelmansa eivät olleet kovin omaperäisiä tai millään muotoa uutta luovia. Mutta ainakin hän on rahoittanut pitkään kestäneellä ilmiömäisyydellään ja menestyksellään yhtä jazzin historian keskeisintä levy-yhtiötä, New Yorkin Blue Notea.

Nyt jazzpianistiksi kouluttautuneen Jonesin sanotaan palanneen monen tyylillisen koukkauksen – country, folk, blues, americana – jälkeen juurilleen jazziin. Hitaista ja keskitempoisista lauluista koottu kuudes Day Breaks kuulostakin uutta käännettä enemmän elämänkokemuksen syventämältä, neljätoista vuotta myöhemmin tehdyltä jatko-osalta.

Jonesin omista lauluista erottuvat varsinkin lievää yhteiskunnallista kannanottoa sisältävät Tragedy ja Flipside, mutta jazz jää lähinnä rumpali Brian Bladen ja varsinkin neljässä kappaleessa sooloilevan saksonisti Wayne Shorterin varaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat