Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkulaistaiteilija Emma Rönnholmin teokset synnyttävät miellyttävää ajatuksellista kutinaa

Kulttuuri
 
Timo Valjakka
Emma Rönnholm: Horror Vacui, 2015, sekatekniikka.
Emma Rönnholm: Horror Vacui, 2015, sekatekniikka.
Arvio: kuvataide
Yöhiipijä. Emma Rönnholm 8. 2. saakka Galleria Sculptorissa (Eteläranta 12). Ti–pe 11–17, la–su 12–16.

Otetaan arvonsa menettäneitä pikkutavaroita kuten haalistuneita tekokukkia, rikkinäisiä joulukoristeita, kolikoita maista, joita ei enää ole, videonauhoja, joiden katsomiseen ei enää ole laitteita. Lisätään sieltä täältä poimittuja sekalaisia virikkeitä, annos luovaa mielikuvitusta ja sekoitetaan.

Turkulaisen  Emma Rönnholmin (s. 1984) resepti toimii parhaimmillaan hyvin. Hän yhdistelee arkiesineistön vähäisintä osaa, sitä mistä kirpputoritkin kieltäytyvät. Hän rakentaa siitä omaperäisiä koosteita, jotka karttavat tarkkoja määritelmiä.

Videonauhojen mykät kelat kiertävät loputonta, vesiputouksen kaltaista rataansa, kolikoista on tullut kimaltelevia syvänmeren kaloja. Näyttelyn mieleenpainuvin teos Horror Vacui (2015) on suuri ruskea kivenkaltainen möykky, jonka pintaan kiinnitetyt mekaaniset simpukat näyttävät olevan kaikkiruokaisia.

Rönnholm on internet-sukupolven kuvanveistäjä siinä mielessä, että hänelle teosten syntyyn johtaneet ideat ja niiden laukaisemat assosiaatioiden ketjut näyttävät olevan tärkeämpiä kuin teosten viimeistelty muoto.

Sekalaisista materiaaleista päätellen hän ei myöskään ole tarkoittanut jokaista teostaan pysyväksi, mikä kierrätystä suosivana aikana ei ole miinus. Hänen teostensa kestävin osa on niiden synnyttämä ajatuksellinen kutina, miellyttävä olotila jonka voi kokea vain uusien ja yllättävien asioiden ääressä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat