Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heini Ahon, Henni Alftanin ja Ilari Hautamäen teokset heijastavat informaation kyllästämää maailmaa

Kulttuuri
 
Timo Valjakka
Heini Aho: Playing with the Dragon, 2014, video.
Heini Aho: Playing with the Dragon, 2014, video.
Arvio: kuvataide
Heini Aho, Henni Alftan ja Ilari Hautamäki 1. 3. saakka Forum Boxissa (Ruotolahdenranta 3). Ti–pe 11–17, la–su 12–16.

Jos tämän näyttelyn perustella voisi päätellä nuorten taiteilijoiden kiinnostuksen kohteita, yksi ensimmäisiä olisi kuvan moniselitteisyys. Sekä Heini Aho (s. 1979), Henni Alftan (s. 1979) että Ilari Hautamäki (s. 1983) työstävät kuvia, jotka voi nähdä monella tavalla ja joiden merkitykset he jättävät vapaasti tulkittaviksi ja täydennettäviksi.

Heidän teoksensa heijastavat informaation kyllästämää maailmaa, josta on vaikea saada otetta jo siksi, että keskenään kilpailevia totuuksia on liian monta.

Henni Alftan työskentelee välitilassa, jossa maalaus on samanaikaisesti sekä näkökulma maailmaan että fyysinen esine, pelkkää maalia kankaalla. Tätä välitilaa korostavat myös hänen lähes ironisen leveät ja alleviivatut siveltimenvetonsa.

Ilari Hautamäen maalausten dynamiikka perustuu sekä tilan ja pinnan että kuvion ja taustan vuoropuheluun tavalla, jossa kuvan rakennuspalikat näyttävät jatkuvasti vaihtavan paikkaa. Mainio ristiriita sisältyy myös hänen suosimaansa maastokuviointiin, jonka alkuperäisen tarkoituksen kirkkaat värit kääntävät päälaelleen.

Maukkain osuus koostuu Heini Ahon toisiinsa lomittuvista installaatioista, joiden aiheeksi nousee asioiden hauraus ja hetkellisyys. Huonetta kiertävä valo piirtää teräviä varjoja, jotka vain hetkittäin osuvat kohdalleen. Videoteoksessa anonyymi henkilö rakentelee puupalikoista kiikkeriä torneja ja näin tehdessään kirjaimellisesti leikkii tulella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat