Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Järeä näyttelytila nielaisee Pertti Kekaraisen herkät teokset

Kulttuuri
 
Timo Valjakka
Pertti Kekarainen: Tila (Spatial Changes 3), 2015, digitaalinen vedos alumiinille.
Pertti Kekarainen: Tila (Spatial Changes 3), 2015, digitaalinen vedos alumiinille.
Arvio: kuvataide
Pertti Kekarainen: Tilallisia muutoksia 29. 3. saakka Forum Boxissa (Ruoholahdenranta 3). Ti–pe 11–17, la–su 12–16.

Pertti Kekarainen (s. 1965) on valokuvataiteilija ja kuvanveistäjä, joka on pitkään ollut kiinnostunut välineidensä ominaisuuksista ja tehnyt niistä myös taiteensa keskeisen teeman.

Hän riisuu valokuvalta sen dokumentoivan tehtävän lisäämällä siihen häiriöitä. Ne rikkovat kuvan läpikuultavuuden ja korostavat sen keinotekoisuutta ja maalauksellisuutta. Veistoksiin liitettyjen moottoreiden liike kumoaa veistosten staattisen luonteen.

Tämän lisäksi Kekaraista kiinnostaa tila, joko todellisena tai labyrinttimaisena illuusiona, jollaisena hän esittää sen valokuvissaan. Tilan esittämisen kaksi- ja kolmiulotteiset mallit kohtaavat hänen lehtikulaarisissa, kolmiulotteisen kaltaisissa valokuvissaan, jotka pieninä, mutta tarkasti toteutettuina erottuvat muutenkin hallitusta ja hienovireisestä teoskokonaisuudesta.

Kekaraisen taide on siinä määrin viileää ja analyyttista, että voisin hyvin kuvitella hänelle valkoisen työtakin. Nyt se joutuu kuitenkin lujalle koetukselle.

Forum Boxin suuri ja karkea näyttelytila sopii moneen, mutta Kekaraisen suhteellisen pienikokoisille ja hiljaa argumentoiville tilatutkielmille se on väärä paikka. Ne vaativat ympärilleen neutraalin tilan, puhtaan valkoisen kuution. Järeä tiiliseinäinen teollisuustila nielaisee ne elävältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat