Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuva pohtii olemustaan naistaiteilijoiden näyttelyssä

Kulttuuri
 
Nina Roos maalaa tilaa abstraktin ja esittävän välimaastossa. Kuvassa öljymaalaus Rummet inne i / Rösten (2014).
Nina Roos maalaa tilaa abstraktin ja esittävän välimaastossa. Kuvassa öljymaalaus Rummet inne i / Rösten (2014).
Arvio: kuvataide
Susanne Gottberg & NinaRoos Galerie Forsblomissa (Lönnrotinkatu 5) 2. 4. saakka. Avoinna ti–pe 11–18, la 11–16, su 12–16.

Galerie Forsblomin näyttelykalenteri meni maaliskuun osalta uusiksi, kun norjalaismaalari Bjarne Melgaardin näyttelyä jouduttiin siirtämään kuukaudella eteenpäin.

Susanne Gottbergin saaminen tilalle oli onni onnettomuudessa, sillä hänen filosofiset teoksensa ovat erinomainen pari Nina Roosin vähintään yhtä filosofiselle näyttelylle.

Molemmat maalarit tekevät taidetta taiteen olemuksesta. He kysyvät teoksissaan kuvan olemusta ja näkemisen luonnetta. Kun katsomme kuvaa, mitä oikeastaan katsomme?

Gottbergin (s. 1964) valokuvamaiset maalaukset juomalasien heijastavista pinnoista hämärtävät rajaa maalauksen sisä- ja ulkopuolen välillä. Kuten aiemminkin Gottbergin teoksissa, yksinkertaiseen kuva-aiheeseen tiivistyy paljon ajatusta ilman minkäänlaista pakottamisen makua.

Myös Roos (s. 1956) on miettinyt samaa kysymystä jo vuosia. Hänen maalauksissaan katseen kohde on peitetty sermimäisellä elementillä tai ikään kuin vasta tulossa, syntymisen tilassa. Abstraktin ja esittävän välimaastossa tasapainoilevissa kuvissa oleellista on se, mikä on rajattu kuvista ulos, kätketty katseen ulottumattomiin.

Filosofisuudestaan huolimatta näyttelyt eivät ole kuivan älyllisiä, vaan molempien aistilliset maalaustyylit tekevät niistä myös visuaalisesti nautinnollisia. Sen ansiosta vaikeisiin teoksiin jaksaa paneutua.

Syvällistä taidetta voi tehdä vaikka vesilasista. Kuvassa Susanne Gottbergin öljymaalaus Object (2015).
Syvällistä taidetta voi tehdä vaikka vesilasista. Kuvassa Susanne Gottbergin öljymaalaus Object (2015).
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat