Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venetsian kiehtovin taiteilija on vietnamilainen Danh Vo

Kulttuuri
 
Timo Valjakka
Christiano Bendinelli
Danh Von installaatio Ï Èåüò ìáýñï (Musta jumala, 2015) on esillä Tanskan paviljongissa. Teoksen materiaalit ovat marmorifragmentti Roomasta 200-luvulta, poppelipuinen madonnankuva Italiasta 1350-luvulta sekä punainen, kokenillikirvalla värjätty silkki.
Danh Von installaatio Ï Èåüò ìáýñï (Musta jumala, 2015) on esillä Tanskan paviljongissa. Teoksen materiaalit ovat marmorifragmentti Roomasta 200-luvulta, poppelipuinen madonnankuva Italiasta 1350-luvulta sekä punainen, kokenillikirvalla värjätty silkki. Kuva: Christiano Bendinelli
Arvio: kuvataide
Danh Vo: Mothertongue. Tanskan näyttelypaviljonki, Giardini, Venetsia 22. 11. saakka. Ti-su 10–18, ma suljettu.
Slip of the Tongue. Punta della Dogana, Dorsoduro, Venetsia 31. 12. saakka. Ke–ma 10–19, ti suljettu.

Venetsian biennaalin kiehtovin taiteilija on vietnamilainen Danh Vo (s. 1975), jonka teokset ovat esillä Tanskan näyttelypaviljongissa. Tämän lisäksi hän on koonnut laajan yhteisnäyttelyn Punta della Doganaan, keräilijä Francois Pinaultin omistamaan näyttelytilaan.

Yhteisnäyttely Slip of the Tongue ja Von teokset paviljongissa muodostavat saumattoman kokonaisuuden. Sen punaisena lankana kulkee taiteilijan moniulotteinen ja rikas kollaasimainen ajattelu, jolle mikään aineellinen tai ajatuksellinen yhteys asioiden välillä ei tunnu olevan vieras.

Esimerkillisen tarkasti toteutetut näyttelyt kertovat paitsi erinomaisesta muodon ja materiaalin tajusta, myös ulkoisesti joskus sattumavaraisilta näyttäviä teoksia edeltäneestä huolellisesta taustatyöstä.

Slip of the Tongue kokoaa yhteen runsaat 50 taiteilijaa ja 120 teosta. Mukana ovat Von itsensä ohella muun muassa Bellini, Rodin ja Sigmar Polke.

Näyttelyssä Vo tarkastelee kuraattorin käsitettä taiteen hoitajana, korjaajana ja myös taiteen tuhoajana. Yksi teoksia yhdistävä tekijä on se mitä niille on tapahtunut – tahallisesti tai vahingossa – niiden valmistumisen jälkeen. Tähän ketjuun liittyy myös Vo, joka usein käyttää vanhaa anonyymia taidetta teostensa materiaalina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat