Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ikuisuusaihe saa uutta potkua

Kulttuuri
 
Anne Meskanen-Barman: Uimari II (2015).
Anne Meskanen-Barman: Uimari II (2015).
Arvio: kuvataide
Tosi / Epätosi 9. 8. saakka Villa Roosassa (Käkelänraitti 4, Orimattila). Avoinna ti–su 11–18.

Taiteen kyky vääristää todellisuutta tunnettiin jo antiikissa. Villa Roosan kesänäyttely osoittaa, että aihetta ei ole vielä kaluttu loppuun. Huolellisesti valitut taiteilijat ja innovatiiviset teokset tuovat teemaan odottamatonta tuoreutta. Entiseen huopatossutehtaaseen on koottu taidetta, joka luo illuusioita, leikittelee havainnolla ja esittelee vaihtoehtoisia maailmoja nautittavan aistimellisella ja paikoin humoristisella otteella. Jokaisen teoksen linkki näyttelyn teemaan on helppo löytää.

Marja Pirilän camera obscura -valokuvissa sisä- ja ulkotila limittyvät päällekkäin, Anne Meskanen-Barmanin uimarit sukeltelevat tehtaan seinistä läpi ja Ilkka Virtasen luurankomaiset puuveistokset esittelevät vaihtoehtoisen evoluution. Charlotta Östlund on saanut tehtaan lattioista kasvamaan kukkia.

Kohokohtia ovat kuitenkin innovatiivisia tekniikoita käyttävät teokset. Älypuhelimella toimiva Metaria-ryhmän teos L'esprit d'escalier soveltaa upouusia mahdollisuuksia luoda liikkuvaa kuvaa, ja näyttely huipentuu Risto Puurusen kolmiulotteisia varjoja synnyttäviin veistoksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat