Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käsitteellinen helmi

Kulttuuri
 
Timo Valjakka
Tiia Orivuori ja Martins Rozenfelds: Lining up, 2015
Tiia Orivuori ja Martins Rozenfelds: Lining up, 2015
Arvio: kuvataide
Taju 2015 – Matka 30. 8. saakka Hyvinkään taidemuseossa (Hämeenkatu 3 D, Hyvinkää, ti–to 11–18, pe–su 11–17) ja Promenadigalleriassa (Vaiveronkatu 10, Hyvinkää, ti–pe 10–18, la 10–15, su 13–18).

Kipsistä tehtyä lakanapyykkiä, pieniä jakkaroita, oikea purjelentokone ja metrin pätkä ratakiskoa. Kuvanveistäjä Villu Jaanisoon taidolla kokoama nykytaidetapahtuma Taju 2015 – Matka on näyttelykesän käsitteellinen helmi.

Jaanisoo on kutsunut näyttelyyn 16 eri alojen taiteilijaa, jakanut heidät pareiksi ja antanut heidän joko toteuttaa yhteisen teoksen tai muuten puhaltaa yhteen hiileen.

Parhaimmillaan tämä toimii silloin, kun taiteilijat ovat astuneet ulos omasta ilmaisustaan ja tehneet yhdessä jotain ainutkertaista, esimerkkinä Anneli Sipiläisen ja Salla Lehtisen veistoskollaasi Aikamatka (2015).

Mutta yhtä usein tulos voi olla kuin kaksi samansuuntaista viivaa, kokonaisuus, jossa kumpikin osapuoli pitää kiinni identiteetistään. Sekään ei ole miinus monipuolisessa ja jotenkin kodikkaassa näyttelyssä.

Anneli Sipiläinen ja Salla Lehtinen: Aikamatka, 2015.
Anneli Sipiläinen ja Salla Lehtinen: Aikamatka, 2015.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat