Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuvatulva vyöryy yli Purnussa

Kulttuuri
 
Emma Helle: Ennen syntymää (2013).
Emma Helle: Ennen syntymää (2013).
Arvio: kuvataide
Kuvan täydeltä 9. 8. saakka taidekeskus Purnussa (Mustasaari 63, Orivesi). Avoinna päivittäin klo 11–18.

Kuvan täydeltä on Purnun tämänvuotiselle kesänäyttelylle vielä osuvampi otsikko kuin kuraattori Pessi Rautio on ehkä tarkoittanut. Esillä on niin paljon teoksia, että taidekeskuksen seinät suorastaan notkuvat.

Rautio on tuonut Purnuun kovatasoisen taiteilijajoukon, joka on saanut hänet pysähtymään ja jonka teosten edessä hän toivoo myös katsojan pysähtyvän. Pysähtymistä vaikeuttaa kuitenkin ylitsepursuavan tiivis ja jopa uhkarohkea ripustus, joka saa katseen hyppelehtimään teoksesta toiseen ja alkaa uuvuttaa.

Kuvatulvasta löytyy kuitenkin aarteita.

Enoch Bergstenin rosoisille piirroksille ultratiivis ripustus sopii, ja Emma Helleen rehevät pikkuveistokset on piilotettu herkullisesti Purnun perustajan, kuvanveistäjä Aimo Tukiaisen veistosten joukkoon.

Tämän hetken kiinnostavimpiin nuoriin maalareihin kuuluva Hanna Kanto säväyttää jälleen omaleimaisella kuvakielellään. Pisimmän pysähtymisen aiheuttaa Anna Estarriolan syvällisen humoristinen installaatio Art Work and Artist on Conversation (2015), joka keskustelee olemuksestaan radiopuhelimella taiteilijan kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat