Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taiteilija sulautti teoksessaan kaksi galleriaa yhteen

Kulttuuri
 
Hans Rosenström on rakentanut osan galleria Elverketin näyttelytilasta galleria Sinneen teoksessaan Ett kluvet hus.
Hans Rosenström on rakentanut osan galleria Elverketin näyttelytilasta galleria Sinneen teoksessaan Ett kluvet hus.
Arvio: kuvataide:
Hans Rosenström: Ett kluvet hus 2. 8. saakka galleria Sinnessä (Iso Roobertinkatu 16) ja galleria Elverketissä (Kustaa Vaasan katu 11, Tammisaari). Sinne avoinna ti–su 11–17, Elverket ti–pe 13–17, la–su 11–17.

Käsitteelliseen taiteeseen profiloitunut Pro Artibus -säätiö olisi tuskin voinut valita juhlavuotensa kutsutaiteilijaksi ketään sopivampaa kuin Hans Rosenströmin. Havainnon ja tilakokemuksen luonnetta viime vuosina pohtinut taiteilija edustaa säätiön näyttelylinjaa erinomaisesti, ja juhlavuoden kunniaksi hän on muuttanut säätiön kaksi galleriatilaa taideteoksiksi.

Rosentrömin (s. 1978) teos Ett kluvet hus on nimensä mukaisesti jakautunut kahteen osaan: toinen osa on Helsingin galleria Sinnessä, toinen Tammisaaren Elverketissä.

Teoksen kunnolla kokeakseen on käytävä molemmissa: Sinneen Rosenström on rakentanut tarkan kopion Elverketin näyttelytilasta, Elverketissä taas hän pakottaa katsojan liikkumaan tilassa kolmiosaisen videoinstallaation avulla, jossa myös Sinnen tila tulee odottamattomalla tavalla käyttöön.

Tavallisesta näyttelystä poiketen Rosenström ei anna näyttelytilan kadota esillä olevien teosten taakse, vaan itse näyttelytilasta ja sen kokemisesta tulee teoksen tärkein aihe. Monia aika- ja tilakokemuksia limittävä teos on paljon monitasoisempi kuin Rosenströmin samaa aihetta käsittelevä teos, joka nähtiin vuosi sitten Helsinki Contemporaryssa.

Teoksen ainoa ongelma on näyttelytilojen fyysinen etäisyys. Vaikka itse teos on monin tavoin kutkuttava, matka Tammisaareen yksin sen vuoksi vaatii jo omistautumista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat