Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päivikki Alaräihän näyttely pitää kokea oman kehon kautta

Kulttuuri
 
Timo Valjakka
Yksityiskohta Päivikki Alaräihän näyttelystä, kuvassa akryylimaalaus Sisällä (2015).
Yksityiskohta Päivikki Alaräihän näyttelystä, kuvassa akryylimaalaus Sisällä (2015).
Arvio: näyttely
Päivikki Alaräihä: Hillittyjä järjestyksiä Punavuoressa 30. 8. saakka galleria Sinnessä (Iso Roobertinkatu 16). Ti–su 11–17.

 

Vaikka valkoseinäinen, tasavaloinen galleriatila ei koskaan ole neutraali tausta taiteelle, tilan ominaisuudet ja arkkitehtuuri pyritään yleensä sulkemaan katsomiskokemuksen ulkopuolelle tai ainakin sen marginaaliin.

Kuvataideakatemiasta tänä vuonna valmistunut Päivikki Alaräihä (s. 1981) toimii toisin. Näyttelyssään hän nostaa teoksiaan ympäröivän galleriatilan keskeiseen rooliin. Hän tekee tämän korostamalla teostensa ja tilan vuorovaikutusta.

Hienovireinen ja kaunis näyttely koostuu seitsemästä pelkistetystä abstraktista maalauksesta ja kahdesta seinänmittaisesta maalausinstallaatiosta, jotka toimivat sekä itsenäisinä teoksina että arkkitehtuuria tarkastelevina aksentteina. Tyhjää tilaa on runsaasti, mutta teosten esillepano tekee myös siitä näyttelyn aktiivisen osan.

Kokonaisvaltaisen luonteensa vuoksi Hillittyjä järjestyksiä Punavuoressa pitää kokea omin silmin ja oman kehon kautta. Valokuvat tai sanallinen kuvailu eivät yllä lähellekään näyttelyn välittämää kokemusta, jonka oleellisiin ainesosiin kuuluu myös sen jokaisesta yksityiskohdasta välittyvä tarkkuus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat