Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanna Kannisto uudistaa valokuvataidetta von Wrightien perinteen hengessä

Hangon lintuasemalla otetut kuvat ovat kuin lintumaalauksia

Kulttuuri
 
Sanna Kannisto on kuvannut lintunsa siirrettävässä kenttästudiossa. Kuvassa punarinta teoksessa Erithacus rubecula (2015).
Sanna Kannisto on kuvannut lintunsa siirrettävässä kenttästudiossa. Kuvassa punarinta teoksessa Erithacus rubecula (2015).
Arvio: kuvataide
Sanna Kannisto: Local Vernacular 25. 10. saakka galleria Helsinki Contemporaryssa (Bulevardi 10). Avoinna ti, ke, pe 11–17, to 11–18, la–su 12–16.

Valokuvataiteilija Sanna Kannisto (s. 1974) on tullut tunnetuksi omaperäisistä luontokuvistaan, jossa hän on kuvannut tropiikin eläimiä erityisessä kenttästudiossaan.

Nyt hän on tuonut studionsa Suomeen ja alkanut kuvata paikallisia lintuja.

Eksotiikan korvautuminen tutummalla eläimistöllä tekee teosten monitasoisuudesta yhä helpommin lähestyttäviä. Teokset uudistavat pitkää tieteellisen kuvittamisen perinnettä, jossa etsitään tasapainoa tieteellisen objektiivisuuden ja esteettisyyden välillä. Kanniston kuvat ovat kuin nykyajan versioita von Wrightin veljesten lintumaalauksista.

Näyttelyn kuvat on otettu Hangon lintuasemalla lintujen rengastuksen yhteydessä Kanniston siirrettävässä kenttästudiossa. Lopputuloksena on huipputyylikkäitä luontokuvia, joiden tarkoituksellisen keinotekoinen asetelma tuo niihin useita käsitteellisiä ulottuvuuksia.

Kuvat ovat yhtä aikaa sekä dokumentaarisia että korostetun lavastettuja.

Yksinkertaisilta vaikuttavat kuvat rakentuvat vastakkainasettelulle luonnon ja keinotekoisuuden välille. Sen avulla Kannisto ottaa osaa valokuvataiteessa usein pohdittuun kysymykseen, voiko luontoa kuvata vääristämättä sitä tavalla tai toisella. Onko olemassa objektiivista luontokuvaa?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat