Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuoden 2012 nuori taiteilija siirtyy kokeilevaan suuntaan

Kulttuuri
 
Ari Pelkosen teoksissa puupiirroksen ja maalauksen välinen raja hämärtyy. Kuvassa teos Free From Content (2015).
Ari Pelkosen teoksissa puupiirroksen ja maalauksen välinen raja hämärtyy. Kuvassa teos Free From Content (2015).
Arvio: kuvataide
Ari Pelkonen: Visible Inside 25. 10. saakka galleria Amassa (Rikhardinkatu 1). Avoinna ti–pe 11–17, la–su 12–16.

Monen taiteilijan helmasynti on, että heidän taiteensa jumiutuu toistamaan yhtä hyväksi havaittua kaavaa. Ari Pelkosen näyttely galleria Amassa on malliesimerkki siitä, miten tämä helmasynti vältetään tyylikkäästi.

Vuoden 2012 nuori taiteilija on kehittänyt omalaatuisia puupiirroksiaan suuntaan, joka toisaalta tuntuu tuoreelta, mutta joka toisaalta säilyttää hänen tyylinsä ominaislaadun.

Aikaisemmin Pelkonen (s. 1978) on tehnyt pääasiassa puoliabstrakteja, voimakkaan ekspressiivisiä kasvokuvia. Nyt viitteellisyys on kasvanut entisestään, ja mukaan on tullut kokonaisia ihmisfiguureja.

Täysabstraktilta näyttävistä teoksista alkaa hiljalleen erottaa eri tavoin käpertyneitä ihmishahmoja.

Tuttu pahaenteisyys on yhä läsnä, joskin nyt aiempien teosten eksistentiaalinen ahdistus on taittunut keveämmältä tuntuvaan ilmaisuun.

Samalla tekniikka on siirtynyt yhä kokeilevampaan suuntaan. Pelkonen käyttää yhä innovatiivista tekniikkaansa, jossa siveltimenjälkiä imitoiva puupiirros vedostetaan akryylimaalauksen päälle.

Uusissa teoksissa on entistä graafisempaa ääriviivaa ja yhä korostetumpaa maalauksellisuutta. Kokeilut vedostuspaperin taittelun kanssa tuovat teoksiin kiinnostavia aksentteja.

Yhtä asiaa jäin yhä odottamaan. Vuosi sitten Pelkonen esitteli galleria G:ssä erinomaisen videoteoksen. Nähdäänkö niitä joskus lisää?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat