Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mehukkaasti päin aistillisuutta

Kulttuuri
 
Marko Mäkinen
Sofia Ylinen Ervi Sirénin Juicy – tuli vaan mieleen -koreografiassa.
Sofia Ylinen Ervi Sirénin Juicy – tuli vaan mieleen -koreografiassa. Kuva: Marko Mäkinen
Arvio: tanssi
Juicy – tuli vaan mieleen studio Elsassa. Koreografia Ervi Sirén, tanssi Helsinki Dance Company, puvut Cris af Enehielm, musiikki ja sävellys Ilkka Heinonen, valot ja lavastus William Iles, äänitekniikka Mauri Siirala.

Ervi Sirénin Helsinki Dance Companylle luomassa teoksessa Juicy – tuli vaan mieleen kurkotellaan kehon herkkävireisellä aistimisella kohti yhä mehukkaampaa tanssi-ilmaisua ja maailmaa. Lähes 40 teosta tehnyt koreografi toteaa käsiohjelmassa haluavansa aistia ympärillään yhä enemmän kauneutta, iloa ja vapautta. Aistivoimaista ja pulppuilevan kaunista meno onkin.

Lukuisten taiteilijoiden ilmaisua 1980-luvulta asti avartaneella koreografilla ja Teatterikorkeakoulun entisellä professorilla on taito houkutella tanssijoista kehon aistimisen harjoitteilla jostakin syvältä kumpuavaa, usein uudenlaista ilmaisua. Niin nytkin. Taidokas tanssijoukko Jenni-Elina von Bagh, Kai Lähdesmäki, Heidi Naakka, Mikko Paloniemi, Eero Vesterinen ja Sofia Ylinen etenee persoonallisilla, monin paikoin uusia laatuja esiin nostavilla liike-energioilla.

Lennokkaina virtaavat käsien ja keskivartalon johtamat tanssihetket saavat vastapainokseen sähäkästi aksentoitua, eläimellisen oloista liikettä. Katseen voimalla kulkeva soolo vaihtuu dervissimäiseksi pyörteeksi, joka päättyy yhtä vähäeleisesti kuin alkaakin.

Kaikesta voi nähdä maailmassa olemisen ja hetkessä elämisen vaihtuvia tapoja tai yksinkertaisesti kiinnostavan liikelaatujen jatkumon. Tai voi heittäytyä hengittelemään mukana 70 soljuvaa minuuttia. Abstraktit kohtaamiset ja erkaantumiset saavat merkityksiä pitkälti katsojan aistimisen tavoista riippuen.

Olennainen rooli kokonaisuudessa on Ilkka Heinosen violonella ja live-laululla luomalla täyteläisellä äänimaailmalla sekä William Ilesin tasapainottavilla valoilla. Ja tietysti Cris af Enehielmin afrikkalaista menoa henkivällä riemukkaalla pukusuunnittelulla, jossa mielikuvitus on päästetty mehukkaasti lentoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat