Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pienin yhteinen jaettava

Kulttuuri
 
Norberto Llopis Segarra ja Nada Gambier Fiction in Action -teoksessa.
Norberto Llopis Segarra ja Nada Gambier Fiction in Action -teoksessa.
Arvio: tanssi
Fiction in action. Konsepti ja koreografia Nada Gambier, musiikki Christophe Albertijn, valosuunnittelu Marc Dewit/David Elchardus. Esiintyjät Nada Gambier ja Norberto Llopis Segarra. Zodiak.

Zodiakissa on oltu kiinni kuoleman ja tuhon näyissä.

Suomalaisen mutta Brysselissä asuvan Nada Gambierin Fiction in action jatkaa aiheita mikrotasolla: se tarkentaa tarinaan ja kieleen.

Sinisiin kokohaalareihin pukeutuneet tanssijat vaikuttavat siltä, etteivät tee spektaakkelia. He ovat ahkeria työläisiä.

Silti esityksessä uinuu spektaakkelin palasia, ikään kuin vihjeitä dramaattisista kohtaamisista, pakenemisista, pelastuksista ja hurmoksista kuin muistutuksena siitä, että yhteinen tapa kertoa on joskus ollut olemassa.

Löytyisikö yhteys nytkin? Mikä olisi pienin yhteinen jaettava?

Alussa esitystä vaivaa koreografian tasolla suttuisuus. Kahta hyvin erilaista kehoa – isokokoisempaa, lämmintä ja ekstroverttiä Norberto Llopis Segarraa sekä hoikkaa, lyyristä Gambieria – on silti hyvin kiehtova katsella.

Ideat ja keho tuntuvat kulkevan epäsynkassa, ja tanssi täyttyy latautuneilla lipsahduksilla.

Paikat muuntuvat äänten avulla luonnosta kaupungin vilinäksi, väkijoukoksi, konsertiksi tai toisaalta niin syväksi yksinäisyydeksi, että fyysinen ympäristö muuttuu painostavaksi. On epäselvää, syntyvätkö paikat tanssijoiden liikkeestä vai toisinpäin.

Edetessään Fiction in action tulee tietoisemmaksi tarinankerronnan lainalaisuuksista. Ne seuraavat tanssijoita kuin haamusärky.

Esitys vaikuttaa sitä kiinnostavammalta, mitä kauemmin se jatkuu. Tanssijoiden tempoilevien liikeratojen seuraamisesta tulee intensiivinen ja vivahteikas kokemus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat