Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nykytanssin ”wannabe-go-go-tanssiryhmän” Divine on vähäpukeisten naisten karnevaali

Kulttuuri
 
Katri Naukkarinen
Divine on monipäinen jumalatar, kuvailee wannabe-go-go-tanssiryhmä Kuumat putket.
Divine on monipäinen jumalatar, kuvailee wannabe-go-go-tanssiryhmä Kuumat putket. Kuva: Katri Naukkarinen

Tanssi Divine Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa. Konsepti ja ohjaus Maija Mustonen & Laura Pietiläinen, esitys ja koreografia Mustonen & Pietiläinen, Anna Maria Häkkinen, Heli Meklin, Noora Nenonen, Linda Priha, Anni Rissanen ja Aino Voutilainen, valo- ja videosuunnittelu Kristian Palmu, musiikki Viljami Lehtonen, puku- ja lavastussuunnittelu Laura Haapakangas, kolmas silmä Satu Herrala.

Nykytanssin ja esitystaiteen valovoimaisten ammattilaisten ”wannabe-go-go-tanssiryhmä” Kuumat putket tekee sen taas – tuo riemullisesti ja räväkästi parrasvaloihin naiskehon kaikkine energioineen ja tukun vaihtoehtoisia tapoja tulkita sitä.

Ryhmän esikoisteos Just Queens (2013) ravisteli naiseuden kliseitä drag-hahmojen avulla. Tuoreessa työssä Divine – New Age -musikaali polttoaineena on new agen mehukas, feminiinisyyden voimaa korostava maailma.

Taideyliopiston va. rehtorin Paula Tuovisen jumalatarpuhujan äänellä annetaan eväät nykyajan jumalatarten Anna-Maria Häkkisen, Heli Meklinin, Maija Mustosen, Noora Nenosen, Laura Pietiläisen, Linda Prihan, Anni Rissasen ja Aino Voutilaisen maailmoihin.

Vähäpukeisten naisten karnevalistinen go-go-meininki, stereotypiset elkeet ja aistillinen tanssi kietoutuvat kulttuurillisilla ilmiöillä leikittelyyn, meditatiivisiin hetkiin, hurmoksen hakemiseen ja sillä irvailuun sekä tietysti komeana kajahtavaan lauluun. Menoon on miksattu niin uutterasti yllättäviä kulmia, että katsominen kiertyy väistämättä uuteen asentoon.

Divine ammentaa vinkeällä otteella elementtejä myös populaarikulttuurista, kuten Mike Myersin tähdittämästä hilpeästä The Love Guru -elokuvasta.

Näyttämömaiseman psykedeelisiksikin yltyvät värit ja kuunomainen lavaste kuljettavat ilmavasti kohtauksesta toiseen. Kuupallon pintaan lopulta heijastuvan välkehtivän maapallon voi nähdä viittaavan new agen hengessä luonnon varjelemiseen avaimena toiveikkaampaan tulevaisuuteen.

Silmiä hivelevän kauniissa, värivalojen tanssimassa loppukohtauksessa paljaiden tanssijoiden hahmot huokuvat vain paljaana olemista hetkessä, jossa kaikilla on mahdollisuus katsoa samaan suuntaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat