Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vauhdikas tanssiteos nostaa esiin kuusivuotiaan pikkuneron

Parasta Rohkeat-teoksessa on rohkeus. Kaikkea voi kokeilla, mitään ei tarvitse pelätä.

Kulttuuri
 
Jussi Tossavainen
Aino Huovio
Lastensuojeluviranomaisten ei kannata mennä katsomaan, kun Oiva Mandelin lentää isänsä Jarkon käsissä kanuunankuulan lailla.
Lastensuojeluviranomaisten ei kannata mennä katsomaan, kun Oiva Mandelin lentää isänsä Jarkon käsissä kanuunankuulan lailla. Kuva: Aino Huovio

Tanssi Kinetic Orchestra: Rohkeat. Kulttuuritalo Stoa. Koreografia Jarkko Mandelin ja työryhmä, tanssi Anni Koskinen, Jarkko Mandelin, Oiva Mandelin ja Iiro Näkki, valot Juuso Joutsio.

Jos haluat antaa pikkujoululahjan ja hyvän mielen itsellesi, mene katsomaan Kinetic Orchestran ja Jarkko Mandelinin esitys Rohkeat. Jo pelkästään kuusivuotiaan ”supersankariakrobatian” taiturin Oiva Mandelinin takia. Pikkunero on täydellinen lavapersoona, tanssija, akrobaatti ja esiintyjä. Aikoihin en ole nauttinut mistään kuin nyt.

Rohkeat

Laji: Nykytanssi

Esittäjä: Kinetic Orchestra

Paikka: Kulttuuritalo Stoa

Rooleissa: Anni Koskinen, Jarkko Mandelin, Oiva Mandelin ja Iiro Näkki

Koreografia: Jarkko Mandelin

Teoksesta on turha kaivella mitään punaista lankaa tai juonta. Se vain imaisee mukaansa. Naurattaa ja liikuttaa.

Kompaktin kolmen vartin esitys pidättelee pihdeissään. Vauhti ja tempo ovat huikeat alusta loppuun.

Isän ja pojan pariakrobatia kulkee saumattomasti. Välillä vähän pelottaakin, kun poika sinkoilee ilmassa elävän kanuunankuulan tapaan. Lastensuojeluviranomaiset: älkää menkö katsomaan tätä.

Komiikkaa syntyy, kun aikuinen Iiro Näkki toistaa temput ja sinkoilee ilmassa Jarkko Mandelinin syliin! Tässä tekoprosessissa on todella päästetty luovuus ja hulluus valloilleen, eikä ehkä mitään ole sensuroitu. Silti lopputulos on tiivis ja perusteltu.

Anni Koskisen laulama blues menee suoraan sydämeen yhdessä näyttämötapahtumien kanssa. Jarkko Mandelinin ja Iiro Näkin kahden miehen intohimoisen kiihkeä paritanssi on sekin ennakkoluulotonta ja koskettavaa. Jalkatyöskentelyssä näkyy hieman kaikuja argentiinalaisesta tangosta.

Vaikka pikkuruinen Oiva Mandelin on varsinainen akrobaatti, näkyy ja toistuu akrobaattisuus myös aikuisten tanssissa. Se on virtuoosista ja melkein sirkusta nykytanssin kuosiin puettuna. Miehen ja naisen kohtaaminen on kuin lintujen soidinmenot nykivine päineen ja lepattavine ”siipineen”.

Parasta Rohkeat-teoksessa on juuri se rohkeus. Kaikkea voi kokeilla, mitään ei tarvitse pelätä. Antaa mennä vaan.

Syön hanskani, ellei Oiva Mandelinista kuulla vielä tulevaisuudessa. Sellainen näyttämökarisma hänellä on jo nyt.

Lisää esityskertoja toivon Rohkeille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat