Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanna Kekäläisen uutuus on rankka mutta huumaava matka haluun ja rakkauteen

Passion on turvaesitys, joka kannattelee ja jolle voi antautua.

Kulttuuri
 

Nykytanssi Passion. K&C Kekäläinen& Companyn kantaesitys Stoassa. Käsikirjoitus, koreografia, konsepti Sanna Kekäläinen, valosuunnittelu Juuso Joutsio. Näyttämöllä Jonna Eiskonen, Sanna Kekäläinen, Janne Marja-aho ja Satu Rekola.

Vihapuheen tulviessa joka tuutista on rohkeaa tehdä esitys, jossa ei olla oikeassa eikä haeta syyllistä mistään. Sanna Kekäläisen Passion on juuri sellainen teos, kaikessa käsittämättömän voimakkaassa peräänantamattomuudessaan. Ei vastata väkivaltaan väkivallalla, mutta ei myöskään anneta periksi millekään.

Lilja Lehmuskallio
Jonna Eiskonen (vas.) ja Satu Rekola (oik.) tuulettavat Sanna Kekäläisen ja Janne Marja-ahon duettoa lehtipuhaltimilla Passion-teoksessa.
Jonna Eiskonen (vas.) ja Satu Rekola (oik.) tuulettavat Sanna Kekäläisen ja Janne Marja-ahon duettoa lehtipuhaltimilla Passion-teoksessa.

Ensin näyttämöllä laulaa hennolla äänellä Bachin Matteus-passion mukana tanssija Janne Marja-aho. Pian Stoan näyttämöllä käydään läpi erilaisia suhteista. Jonna Eiskosen ja Satu Rekolan duetto alkaa muovipressun alta ja päättyy pitkään, repivään tanssiin lehtipuhaltimen imussa. Seksuaalisuuden kirjoa avataan.

Liikkeet, joilla yleensä ilmaistaan hellyyttä, kuten halaaminen, saavat koko ajan pieniä outouttavia piirteitä. Sukupuolta esitetään siten, että aina joku pieni liike, ele tai rytmi rikkoo totutun kaavan.

Mutta mitään ei suljeta kuvasta pois. Näyttämölle mahtuu niin huumoria, syvää tragiikkaa, yksinäisyyttä ja yhteisön riemua.

Passion on rankka ja vaativa, mutta myös huumaava matka haluun, nautintoon ja rakkauteen. Passion on poliittinen esitys. Samalla se on erittäin yksityinen esitys. Näitä ei pysty Passionissa erottamaan toisistaan, mutta Passion syventää katsojan ymmärrystä siitä, miksi maailmassa haetaan syntipukkeja ja kenellä on oikeus rakastaa ja millä tavalla.

Lilja Lehmuskallio
Passion on sekä poliittinen että hyvin yksityinen esitys.
Passion on sekä poliittinen että hyvin yksityinen esitys.

Sanna Kekäläinen aloittaa 20-vuotisjuhlansa Passion-teoksella, joka on hänen suurimuotoisimpia teoksiaan vähään aikaan. Siirtyminen intiimistä, valoisasta studiosta Stoan syvälle näyttämölle antaa aivan uuden vireen Kekäläisen tärkeälle teemalle eli privaatin ja julkisen rajankäynnille. Sillä on tärkeä osa myös Passion-esityksessä, jossa mietitään, mikä estää rakastamasta ilman syntipukkia.

Yhtäältä on kyseessä vastakohdista muodostuvan länsimaisen ajattelutavan vastustaminen. Passionissa kuljetaan kohti syklistä maailmankuvaa.

Lähes kaksituntinen Passion on läpileikkaus moneen Kekäläisen tunnettuun teokseen. Fragmentit ja liikeradat hänen aiemmista teoksistaan muodostavat jonkinlaisen barokkisen runsaan mielleyhtymien meren, hyvin privaatin mutta samalla julkisen.

Kekäläisen radikaali voima piileekin hänen kyvyssään tuoda yksityinen näyttämölle niin että se muuttaa käsitystämme siitä, mitä näyttämölle voi ja saa tuoda. Hän ei siis tuo yksityistä kaikkien tuntemalle näyttämölle, vaan venyttelee näyttämön rajoja.

Esitys porautuu täysin suvereenisti ja anteeksi pyytelemättä yksityisen halun kuviin, loitsii ja houkuttelee niitä esiin. Sen jättämät jälkikuvat ovat hyvin, hyvin yksityisiä.

Passion on ennen muuta esitys, jonka ajatteluun ja etiikkaan voi luottaa. Siksi se tekeekin niin hyvää. Se on turvaesitys, joka kannattelee ja jolle voi antautua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat