Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sankarin hihasta pursuaa lihasta

Kirjoista tutut Tatu ja Patu tempautuvat nukketeatteriesityksessä vauhdikkaaseen Hyperkyberseikkailuun

Kulttuuri
 
Pekka Elomaa Teatteri Hevosenkenkä
Loputtoman uteliaasti maailmaa tutkivilla Tatulla ja Patulla ei ole koskaan tylsää. Ei varsinkaan teatterissa.
Loputtoman uteliaasti maailmaa tutkivilla Tatulla ja Patulla ei ole koskaan tylsää. Ei varsinkaan teatterissa. Kuva: Pekka Elomaa Teatteri Hevosenkenkä
Arvio: teatteri
Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu supersankareina. Teatteri Hevosenkenkä. Dramatisointi ja ohjaus Katja Krohn, lavastus, puvut ja tarpeisto Mimmi Resman, nuket Mimmi Resman ja Kristina Segercrantz, musiikki ja äänet Tommi Lindell, valot Veijo Lindell. Rooleissa Outi Haaranen- Halme, Eero Ahre, Pekka Heiman ja Timo Ruuskanen.

Kun koko perhettä ilahduttavat uteliaat verbaaliveijarit Tatu ja Patu eläytyvät sarjakuvalehden supersankaritarinaan, heistä tulee hetkessä yliluonnollisia kykyjä omaavat Aktiivipoika ja Mittamies.

Katja Krohnin teatteri Hevosenkenkään sovittamassa ja ohjaamassa näyttämötulkinnassa on vauhdikas sarjakuvakerrontaa muistuttava ote, vaikka samalla esitys on ehtaa nykynukketeatteria.

Päähenkilöt nähdään erikokoisina nukkeina, muut hahmot taas näyttelijöinä tai sekä näyttelijänä että nukkena vuorotellen. Siirtymät ovat saumattomia, vaikka näyttämön takaosasta pahviseinien takaa kuuluvat äänet paikoin hieman puuroutuvatkin.

Animaatiomaisilla ääniefekteillä, kekseliäällä lavastuksella (joka, viisasta kyllä, ei edes pyri kuvakirjojen runsaaseen detaljiikkaan), pienoismalleilla sekä varjoteatterilla luodaan kiinnostavia ja humoristisia ulottuvuuksia mielikuvitusta kutkuttavaan seikkailuun.

Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kirjoittamassa tarinassa Ylivetolan vanhat tutut maamerkit alkavat odottamatta kadota, ja niiden tilalle ilmestyy jättimäisiä paketteja: kaupungintalon kohdalle osaamiskeskus, puiston paikalle lasten ulkoilutusjärjestelmä, linja-autoasemalle kokonainen pyramidi bussipaketteja, joita ei saada auki.

Ilman Aktiivipojan ja Mittamiehen apua Hyperkybermies ei selviäisi kiperästä tehtävästään pelastaa kaupunki. Välillä ollaan kiipelissä, välillä herpaannutaan kumiumiin. Entä mitä roolia arvoituksessa näytteleekään miljonääri Erik Iva – ja miksi?

Yli kolmevuotiaille suositellussa 50-minuuttisessa esityksessä on myös opetus. Ystäviä ei voi ostaa, ei liioin pakottaa eikä varsinkaan vangita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat