Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

UIT palasi Lintsille

Reija Wäreen ohjauksessa teatteri, tanssi ja musiikki kulkevat tiiviisti käsi kädessä

Kulttuuri
 
Lauri Meri
Mirkku Merimaa
Sari Siikanderin (vas.) näyttelemä asiakas pyytää Niina Koposen tatuointitaiteilijaa luomaan kuvan sisäisestä minuudestaan, jotta itsekin saisi tietää, miltä se näyttää.
Sari Siikanderin (vas.) näyttelemä asiakas pyytää Niina Koposen tatuointitaiteilijaa luomaan kuvan sisäisestä minuudestaan, jotta itsekin saisi tietää, miltä se näyttää. Kuva: Mirkku Merimaa
Arvio: teatteri
Kivaa ja korkealta. Uusi Iloinen Teatteri; Linnanmäen Peacock. Musiikki-ilottelun ohjaus ja koreografia Reija Wäre, kapellimestari Timo Kärkkäinen, lavastus Jyrki Seppä, puvut Sari Suominen, valot Pekka Hänninen, ääni Sakke Kiiski. Esiintyjät Niina Koponen, Vanessa Kurri, Sari Siikander, Jussi Lampi, Mikko Rantaniva, Puntti Valtonen, Kalle Lähde, Minttu Sinkkonen, Sonja Sorvola, Hanna Rajantie sekä Marjatta Leppänen ja Jean S.

Uusi Iloinen Teatteri palaa Linnanmäen Peacockin lavalle täysin palkein, kuten kuuluukin.

Vanhaan vormuunsa sonnustautuneen puolitoistatuntisen väliajattoman kevätrevyyn nimi on osuvasti Kivaa ja korkealta.

Esitys ei ole UIT:n historian kaikkein terävimmästä, purevimmasta tai ajankohtaisimmasta päästä, mutta teknisessä ja taiteellisessa mielessä se on ihan huippua.

Kivaa ja korkealta

Ohjaaja: Reija Wäre

Rooleissa: Niina Koponen, Vanessa Kurri, Sari Siikander, Jussi Lampi, Mikko Rantaniva, Puntti Valtonen, Kalle Lähde, Minttu Sinkkonen, Sonja Sorvola, Hanna Rajantie sekä Marjatta Leppänen ja Jean S.

Esityspaikka: Peacock

Revyyilmaisun eri osa-alueet ovat tuskin koskaan asettuneet näin hienosti tasapainotetuksi kokonaisuudeksi.

Teatteri, tanssi ja musiikki ovat näyttämöllä jatkuvassa vuorovaikutteisessa suhteessa.

Kukin esiintyjistä saattaa koska tahansa liukua mistä tahansa minne tahansa. Keskellä draamaa pysähdytään jammailemaan stemmoissa, kunnes uusi impulssi pyöräyttää kaiken liikkeelle.

Kiitos kuuluu pitkälti ohjaaja-koreografi Reija Wäreelle, josta on kehittynyt todella monipuolinen taiteilija.

Kehitystä on tapahtunut etenkin mittakaavojen haltuunotossa. Kun kokonaisuuden rytmittää oikein, on varaa myös leikittelyyn. Cheekin astuessa lavalle, se todella täytyy "cheekeistä". Ja kun luontoliiton edustaja jää yksin ihanteineen, hän on näyttämöllä todella yksin.

Tosi-tv on vahvasti edustettu aihepiiri tänä vuonna. Sinkkulaivojen, tatuointistudioiden ja huutokauppakeisarien lisäksi talsitaan hetki myös Venäjällä erään Haapasalon jalanjäljissä.

Sketsit eivät kuitenkaan takerru ohjelmaformaattien omituisuuksiin, kohteena ovat ennen muuta ihmiset. Sari Siikander tekee uskomattoman osuvan kuvan naisesta, joka tahtoo tatuoinnin sisäisestä minuudestaan, jotta näkisi sen itsekin.

Venäläisten maatuska-nukkien tanssin siivittäminä harpataan hetkeksi laajempiin kuvioihin: "Jos pienempi murjottaa, suurempi sen sisäänsä piilottaa".

Reija Wäre on lisäksi loihtinut jumalaisen kauniin valssinumeron Jean Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi, eikä sitäkään tehdä ilman sarvia ja hampaita. Uskomattoman kaunis kaikessa poskettomuudessaan on myös turhautunut enkelitrio, jonka säihkysääriset jäsenet yrittävät lohduttautua ajatuksella, että lasten suojelusenkelinä toimiminen on sekin tavallaan varjostustehtävä.

Nuori tanssija Kalle Lähde sitoo kohtauksia yhteen vaivattomalla olemuksellaan, jossa yhdistyy harlekiini ja nukkumatti. Jean S. laskeutuu jälleen kerran orkesterikorokkeelta esittääkseen hurjan tanssin miesasian nimissä, ja huvipuistoon paluun kunniaksi alkuperäisen UIT:n perustajajäsen Marjatta Leppänen käy laulamassa laulun ihmisen ikävuosien suhteellisuudesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat