Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lilla Teaternin juhlarevyy sortuu paikoin pönäkkyyteen

Kollaasi Bengt Ahlforsin tuotannosta juhlistaa 75-vuotiasta Lilla Teaternia

Kulttuuri
 
Lauri Meri
Henrik Schütt
Tässä he ovat: Ritva, Ellu, Vivica, Bisse, Asko ja Lasse. Eli Lillanin juhlarevyyn näyttelijät Vuokko Hovatta, Åsa Wallenius, Pia Runnakko, Jonna Nyman, Niklas Häggblom ja Sixten Lundberg.
Tässä he ovat: Ritva, Ellu, Vivica, Bisse, Asko ja Lasse. Eli Lillanin juhlarevyyn näyttelijät Vuokko Hovatta, Åsa Wallenius, Pia Runnakko, Jonna Nyman, Niklas Häggblom ja Sixten Lundberg. Kuva: Henrik Schütt
Arvio: teatteri
Revy à la Ahlfors – gamla godbitar i nytt paket! Lilla Teatern. Bengt Ahlforsin lauluista ja sketseistä koonnut ja ohjannut Marcus Groth. Musiikin sovitus ja johto Kaisa Kulmala. Rooleissa Vuokko Hovatta, Niklas Häggblom, Sixten Lundberg, Jonna Nyman, Pia Runnakko, Åsa Wallenius.

 

Täällä he kaikki taas ovat: Lasse Pöysti, Asko Sarkola, Elina Salo ja Ritva Valkama.

Birgitta Ulfsson astuu ramppiin ja pudottelee pettämättömällä tyylillään mietelmiä lavaesiintymisestä. Vivica Bandler seisoo kieli keskellä suuta keskinäyttämöllä ja lausuu yleisempiä viisauksia.

Revy à la Ahlfors - gamla godbitar i nytt paket!

Ohjaaja: Marcus Groth

Rooleissa: Vuokko Hovatta, Niklas Häggblom, Sixten Lundberg, Jonna Nyman, Pia Runnakko, Åsa Wallenius.

Musiikki: Kaisa Kulmala

Esityspaikka: Lilla Teatern

Lilla Teatern täyttää 75 vuotta ja nuorempi polvi tekee kunniaa konkareille juhlarevyyn muodossa.

On ollut aivan loistava idea koota illan ohjelma kirjailija Bengt Ahlforsin revyytuotannosta, joka sekin levittäytyy kuudelle vuosikymmenelle.

Haikeisiin balladeihin ja ilkikurisiin sketseihin syntyy hauskaa kerroksellisuutta, ja illasta muodostuu tribuutti paitsi Ahlforsille myös Lillanin entisille tähtinäyttelijöille.

Yksi iso mutta asiaan kyllä liittyy.

Revyyn keskeisiä ominaisuuksia on ajankohtaisuus.

Kokonaisuuden koostanut ja ohjannut Marcus Groth ei ole tehnyt illasta historian oppituntia, vaan on valinnut mukaan enimmäkseen yleisluonteisia sketsejä ihmissuhteista ja eriarvoisuudesta. Näiden teemojen kohdalla menneet vuosikymmenet kummallisella tavalla kadottavat merkityksensä.

Monet lauluista sitä vastoin leijuvat epämääräisyydessä. Herkkyys tavoitetaan, mutta tulkinnalle kaipaa terävämpää suuntaa ja kontekstia.

Vuokko Hovatta vahvana laulajana vastaa monista tulkinnoista, mutta hänen oma tyylinsä on niin läpitunkeva, että Ahlfors jää monin paikoin jalkoihin.

Jonna Nyman ja Åsa Wallenius pelaavat taitavasti teatterilaulun perinteillä. Sixten Lundberg ja Pia Runnakko puolestaan valloittavat kyvyllään tehdä kaikesta komediaa.

Monipuolisin esiintyjistä on Niklas Häggblom, joka myös toistuvasti sujahtaa täydentämään kapellimestari Kaisa Kulmalan johtamaa trioa.

Iskevyyden kannalta tekijöiden olisi kannattanut päättää kerrotaanko revyyllä Ahlforsin tuotannosta, Lillanin historiasta vai yhteiskunnassa tapahtuneista muutoksista. Nyt asia jää koko lailla epäselväksi.

Lopputulos on haalean haikea, joka ei tee kunniaa oikeastaan kenellekään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat