Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näyttelijä ja muusikko kohtaavat pakahduttavasti musiikin parissa

Kulttuuri
 
Lauri Meri
Saku Kaukiainen
Jussi Tuurnan ja Tiina Weckstömin esityksen kokoavana voimana on sukellus elämän synkkiin pohjavirtoihin.
Jussi Tuurnan ja Tiina Weckstömin esityksen kokoavana voimana on sukellus elämän synkkiin pohjavirtoihin. Kuva: Saku Kaukiainen

Tähän on tultu. Teatteri Jurkka. Esiintyjät Tiina Weckström ja Jussi Tuurna. ★★★★

Näyttelijä Tiina Weckströmin ja muusikko Jussi Tuurnan yhteinen musiikillinen ilta Tähän on tultu ei tarjoa yhteenvetoa kummankaan pitkästä ja ansiokkaasta teatteriurasta.

Tähän on tultu

Laji: Musiikki

Paikka: Teatteri Jurkka

Rooleissa: Tiina Weckström ja Jussi Tuurna

Tähdet: 4

Painopiste on yksinkertaisesti tässä ja nyt: tiivistunnelmaisessa esiintymistilassa, lujassa keskinäisessä yhteydessä ja vahvassa ilmaisussa.

Tärkeintä ovat yhteiset unelmat.

Weckström ja Tuurna kertovat yhteistyönsä varsinaisesti alkaneen vasta Kansallisteatterin parin vuoden takaisesta Slava!-musikaalista. Niinpä illan ohjelma tuntuu muotoutuneen hyvin vapaasti.

Esityksen kokoavana voimana on sukellus elämän synkkiin pohjavirtoihin, erityisesti luopumiseen ja kuolemaan. Ahdistus ei silti saa valtaa, päällimmäiseksi jää pyörryttävä elämänjano.

Weckströmin matala ja rosoinen ääni luo Teatterin Jurkan intiimiin tilaan hetkittäin pakahduttavan tunnelman. Ariel Ramirezin säveltämä Alfonsina ja meri salpaa hengityksen ja Jussi Tuurnan oma sävellys Äitien laulu saa monet itkemään.

Teatterimusiikilla on myös oma erityinen tapansa kuljettaa mukanaan muistoja.

On sykähdyttävää kuulla Friedrich Hollaenderin Kun olen kuollut esitettynä täsmälleen samoilta jalansijoilta, joilta Tuula Nyman esitti laulun toistakymmentä vuotta sitten Vesa-Tapio Valon suomentamien berliiniläisten kabareelaulujen illassa.

Tuoreempia muistoja nostaa pintaan Slava!-musikaalista tuttu Kohtaloni kellot, joka Kansallisteatterin suuren näyttämön sijasta mahdutetaan nyt pieneen huoneteatteriin.

Weckström villiintyy muutamin kohdin pahaan ylitulkintaan. Jacques Brelin kaksi mukaan mahdutettua laulua ovat yhtä räiskettä, mikä ei tee kunniaa myöskään Liisa Ryömän kuolemattomille suomennoksille.

Rajuista aiheista huolimatta Weckströmin ja Tuurnan seurassa on turvallista olla, ja esityksen jälkeen teatterista poistuu puhdistuneella mielellä.

Eläköön ja jalostukoon unelmat myös jatkossa!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat