Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isä ei osaa mitään näytelmässäkään, paitsi naurattaa

Tampereen Komediateatteri vierailee parhaillaan Aleksanterin teatterissa Helsingissä

Kulttuuri
 
Peero Lakanen
Isä ei ole oppinut mitään 20 vuodessa.
Isä ei ole oppinut mitään 20 vuodessa. Kuva: Peero Lakanen

Kyllä isä osaa. Tampereen Komediateatterin vierailu Aleksanterin teatterissa. Käsikirjoitus Pekka Lepikkö, ohjaus Panu Raipia.

Tampereen Komediateatteri on löytänyt markkinaraon televisiosarjoista muokatuilla hupailuilla, joita sen ohjelmistossa on tänä vuonna jopa neljä: Speden Naisen logiikka, Tankki täyteen ja Reinikainen sekä Kyllä isä osaa.

Pitkäkestoisin on Aleksanterin teatteriin neljäksi päiväksi poikennut Kyllä isä osaa, jota on esitetty Tampereella tammikuusta 2015. Menestystä selittänee ainakin osittain nostalginen sataprosenttisuus, sillä näyttelijät ovat samat kuin Tampereella 1994–1995 tehdyssä sarjassa, nyt vain kaksikymmentä vuotta vanhempina.

Sarjan luoneen Pekka Lepikön käsikirjoitus on uusi, mutta aika on silti suhteellinen käsite, sillä mikään ei ole tunnu muuttuneen Tampereen Nekalan keittiössä minnekään. Eron entiseen huomaa vain isän ( Tom Lindholm ) ja äidin ( Tuija Ernamo ) kahdesta lapsesta ( Maiju Jokinen, Jarno Jokinen ), jotka ovat kasvaneet aikuisen kokoisiksi.

Uutena roolihahmona ryhmää täydentää Jonna-tyttären tuore avopuoliso Jukka ( Jere Riihinen ), joka on köyhän perheen sähläilevän ja selittelevän isän kaltainen säälittävä epäonnistuja, vaikka vielä vähän yksinkertaisempi.

Parhaimmillaan miljoona katsojaa kerännyt sarja oli puolen tunnin jaksoiksi tiivistetty nolojen sattumusten tilannekomedia, sitcom. Pidempänä kesäteatterimaisena farssina kokemus on uuvuttavampi varsinkin ensimmäisessä osassa, jossa vanhemmat yrittävät päästä kaikin keinoin eroon taloksi taas asettuneesta tyttärestään ja tämän miehestä.

Paremmin toimii toinen näytelmän puolisko, jossa väärinkäsitykset kiertyvät isän itsestään lehteen laittaman kuolinilmoituksen ympärille. Lindholmin klovnimainen taksinkuljettaja onkin teatteriversiossa se, joka osaa naurattaa tarkkaan ajoitetuilla tokaisuillaan yhä eniten.

Näytelmän vihoviimeinen kohtaus särähtää silti ikävän rasistiselta, vaikka kyse olisi vain typerän perheen typeristä ennakkoluuloista.

Seuraavat esitykset pe klo 15.30 ja klo 19.00 sekä la klo 15.30 ja klo 19.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat