Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi erilaista klovnia saavat hirnumaan

Sampo Kurppa ja uusiseelantilainen Thomas Monckton ovat komiikan mestareita, molemmat omalla tyylillään.

Kulttuuri
 
Jussi Tossavainen
Kari Jokinen
Sampo Kurppa tappelee tupakan houkutusta vastaan kaikin mahdollisin sijaistoiminnoin.
Sampo Kurppa tappelee tupakan houkutusta vastaan kaikin mahdollisin sijaistoiminnoin. Kuva: Kari Jokinen

Kallo Collectiven kahden esityksen yhteisilta Cirko-keskuksessa. Houkutus, ohjaus ja esiintyjä Sampo Kurppa, valosuunnittelu Antti Kulmala, äänitehosteet Arttu Elovirta, keramiikka Ville-Matti Simonen. Only Bones, konsepti Thomas Monckton ja Gemma Tweedie, esiintyjä Thomas Monckton, äänisuunnittelu Tuomas Norvio.

Naurun remakkaa tuplasti yhdellä lipulla. Sillä aloitti kautensa Cirko-keskus tänä keväänä. Samassa illassa kaksi komiikan mestaria, suomalainen Sampo Kurppa ja uusseelantilainen Thomas Monckton. Vähän samantyylisiä klovneja, mutta silti omalla tyylillään.

Kurpan Houkutus kertoo riippuvuudesta. Röökiaski houkuttelee miestä, joka tappelee houkutusta vastaan kaikin mahdollisin sijaistoiminnoin. Hallusinaatioissaan jopa aamukahviastiasto elävöityy ja kiusaa. Kurppa on loistava klovni, jonka hahmo kelpaisi kyllä minne tahansa maailmalla. Ja onhan hän maailmalla esiintynytkin.

Kurppa tekee klassista gägien klovneriaa. Hän on ilmeikäs ajoituksen mestari, jonka pelkkä olemus ja katseet yleisöön saavat hirnumaan. Takin kanssa tappeleminen voisi olla omasta elämästäni.

Thomas Monckton puolestaan muistetaan hervottomasta The Pianist esityksestä, jossa konserttipianistin esitys ei juuri pääse alkua pitemmälle. Tällä kertaa hän on lähtenyt aivan eri lähtökohdasta esityksessään Only Bones, jossa hän käyttää esityksen välineenä melkein ainoastaan omaa kehoaan.

Minimalistisimmilleen viedyssä esityksessä on vain mies kattolampun alla. Tarkemmin sanoen mies, joka yrittää saada kroppansa hallintaan. Pää ei tahdo pysyä hartioilla, sormet leikkivät omaa tahdonvastaista leikkiään kolibreja ja kalmareita imitoiden.

Monckton tekee ainutlaatuista itseään muokkaavaa komediaa. Hän on oman elämänsä Frankenstein, joka omassa käsittelyssään muuttuu milloin miksikin. Melkein riivattuna hän taistelee käsiensä kanssa ja tekee teknotanssia polvilumpioillaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat