Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turhautunut aviomies poimii koirapuistosta vapaana juoksevan nartun

Jari Pehkonen pelastaa newyorkilaiskomedian avoimella ja aurinkoisella ilmaisullaan

Kulttuuri
 
Lauri Meri
Tapio Vanhatalo
Sylvia (Elina Aalto) tuottaa vilpitöntä iloa viidenkympin kriisistä kärsivälle Gregille (Jari Pehkonen) Teatteristudio Pasilassa.
Sylvia (Elina Aalto) tuottaa vilpitöntä iloa viidenkympin kriisistä kärsivälle Gregille (Jari Pehkonen) Teatteristudio Pasilassa. Kuva: Tapio Vanhatalo

Draama Sylvia. Helsingin kaupunginteatteri, Studio Pasila. A. R. Gurneyn näytelmän suomennos Riikka Takala, ohjaus Kari Rentola, lavastus ja puvut Katariina Kirjavainen. Rooleissa Jari Pehkonen, Heidi Herala, Elina Aalto, Aino Seppo, Pertti Koivula.★★★

Esityksen jälkeen on pakko todeta, että Sylvian julisteessa todella lukee kolmiodraama. Ei esimerkiksi komedia tai farssi.

Sylvia

Kirjoittaja: A. R. Gurney

Laji: draama

Ohjaaja: Kari Rentola

Paikka: Helsingin kaupunginteatteri, Studio Pasila

Rooleissa: Jari Pehkonen, Heidi Herala, Elina Aalto, Aino Seppo, Pertti Koivula

Tähdet: 3

Newyorkilaisen A. R. Gurneyn Sylviasta pystyisi tekemään vaikka kuinka burleskin revittelyn, mutta farssitehtaaksi moititussa Helsingin kaupunginteatterissa ollaan yllättäen lähes uusasiallisella linjalla.

Kenties Kari Rentolan ohjaaman esityksen työryhmä koostuu enimmäkseen koiraihmisistä.

Näytelmä kertoo uudelle osastolle siirretystä ja työssään huonosti viihtyvästä Gregistä, jolla on tapana karata kesken työpäivän puistoon istuskelemaan. Kotonakin kaikki on muuttunut, kun puoliso Kate keskittyy luomaan omaa uraansa lasten lennettyä pesästä.

Eräänä päivänä Gregin seuraan lyöttäytyy puistossa vapaana juokseva narttu, jonka mies tuo mukanaan kotiin.

Sylviaa näyttelevä nuori Elina Aalto paneutuu koiran rooliinsa niin antaumuksella, että kolmiodraaman vaihtoehtoiset tulkintamahdollisuudet unohtuvat nopeasti.

Heidi Heralan esittämä tuohtunut Kate sekä Aino Sepon ja Pertti Koivulan urakoimat sivuhenkilöt asennoituvat Sylviaan johdonmukaisesti koirana.

Vakavamielinen ja kirjaimellinen tulkinta aiheuttaa hetkittäin tyhjäkäyntiä erityisesti esityksen jälkipuoliskolla, mutta se tuottaa myös loppuratkaisun, joka herkistää varmasti ainakin kaikki koiraihmiset.

Jari Pehkonen pelastaa illan heidänkin osaltaan, jotka eivät jaksa tai osaa eläytyä koirakysymykseen.

Pehkosen näyttelemä Greg on suuressa onnessaan niin paljas ja avoin, ettei katsojakaan voi olla heittäytymättä mukaan miehen tunnemaisemaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat