torstai 21.8.2014 | Soini, Veini  Onnittele e-kortilla

JUURI NYT

LAKIMIES VASTAA

Myyntihinta ja velaton hinta erotettava

Julkaistu: 19.11.2006 lehdessä osastolla Asuminen

Samassa lehdessä oli myytävänä kolme täsmälleen samankokoista asuntoa samasta taloyhtiöstä. Kahta asunnoista myytiin ison välittäjän ilmoituksessa, ja molempien hinnaksi ilmoitettiin 97000 euroa. Kolmatta myi pieni yksityinen välittäjä, joka ilmoitti hinnan muodossa 89000 euroa + tuleva velkaosuus noin 12000 euroa. Kaikista ilmoituksista kävi ilmi, että taloyhtiössä on juuri tehty putkiremontti. Kumpi tapa ilmoittaa hinta on oikein?

"Asunnot eivät ole uusia, joten hinnoittelussa voi olla eroja, vaikka ne ovat samassa talossa ja samassa kerroksessakin", sanoo Kuluttajaviraston apulaisjohtaja Outi Haunio-Rudanko.

Taloyhtiöt ratkaisevat remonttien rahoituksen eri tavoin. Tässäkin saattaa olla kyseessä se, että omistajat voivat halutessaan maksaa oman osuutensa putkiremontista pois. Silloin heidän asuntonsa osalta mitään lainaosuuksia ei siirry kaupassakaan.

"On vähän makuasia, kummalla tavalla kannattaa tehdä silloin, jos on myymässä asuntoaan; maksaa myyjänä lainaosuus pois ja myydä asuntoa velattomalla kokonaishinnalla, vai siirtää uuden omistajan ratkaistavaksi, pystyykö/haluaako hän maksaa lainaosuuden pois", Haunio-Rudanko pohtii.

Lain mukaan kiinteistönvälittäjän on kerrottava asunnon myyntihinta ja velaton hinta, jos se poikkeaa myyntihinnasta.


KORJAUS

..FD05:

Helsingin Sanomat | hs.asunto@sanoma.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>