tiistai 2.9.2014 | Sinikka, Justus  Onnittele e-kortilla

JUURI NYT

LAKIMIES VASTAA

Taloyhtiön on korjattava huono äänieristys

Julkaistu: 10.9.2006 lehdessä osastolla Asuminen

Asuintaloni Helsingin Punavuoressa on rakennettu 1906. Äänieristys talossa on muuten aivan kohtuullinen, mutta oman olohuoneeni ja viereisen asunnon välisen seinän ääneneristys on erittäin huono. Noin kolme metriä leveän seinänpätkän läpi kuuluu naapurista aivan tavallinen puhe, usein lauseiden sisältökin tulee selväksi. Onneksi naapurini on hiljaista sorttia, mutta tunnen oman yksityisyyteni olevan myös vaarassa. Kuuluuko taloyhtiön korjata seinä ääneneristysnormien tasalle, vai onko minun kustannettava koko seinän eristys?

Jos kyseessä on rakennuksen alkuperäinen seinärakenne, yhtiö vastaa siitä, että seinän ääneneristävyys täyttää vähintään rakennusajankohdan mukaiset vaatimukset, sanoo Kiinteistöliiton lakimies Sirkka Terho.

Vaikka äänieristys olisikin rakennusajankohdan vaatimusten tasolla, yhtiön on silti parannettava äänieristystä jos se ei täytä ajan myötä tiukentuneita terveydensuojelun vaatimuksia, Terho sanoo.

Jos normaali puhe kuuluu seinän läpi niin hyvin, että puheen sisältökin on erotettavissa, äänieristystä ei Terhon mukaan vaikuta olevan tarpeeksi. "Asiasta olisikin syytä ilmoittaa isännöitsijälle ja esittää taloyhtiölle vian korjaamista. Tarvittaessa asiasta voi ottaa yhteyttä kaupungin terveysviranomaiseen."

Helsingin Sanomat | hs.asunto@sanoma.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>