Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS koeajoi: Isokaan Volvo ei ole enää syöppö

Auto
 
Raimo Tengvall
Kimmo Taskinen HS
Kuin yksi laivoista. Volvo V70 on massiivinen auto. Se painaa lähes 1 900 kiloa, automaattivaihteiston kanssa vieläpä reilusti yli.
Kuin yksi laivoista. Volvo V70 on massiivinen auto. Se painaa lähes 1 900 kiloa, automaattivaihteiston kanssa vieläpä reilusti yli.

HS koeajoi: Isojen Volvojen uudet moottorit tuovat autot lopulta tälle vuosikymmenelle.

Mitä Volvosta tulee mieleen?

Se on suomalaisille tuttu? Kyllä, jo vuosien takaa.

Se on iso kuin laiva? Kyllä, useimmiten.

Se on suuriruokainen. Eipä ole enää.

Isojen Volvojen päästöt ja kulutus ottavat aimo harppauksen tälle vuosikymmenelle, kun ne saavat uudet diesel- ja bensamoottorit. Uusia nelisylinterisiä koneita saa Volvon 60-, 70- ja 80-sarjan malleihin.

Joku voisi sanoa, että jo oli aikakin. Mielikuva laivamaisen jykevästä ja paljon kuluttavasta autosta on istunut isoissa Volvoissa tiukassa.

D4-dieselmoottori keulallaan Volvon myydyin farmari V70 kuluttaa valmistajan mukaan vain nelisen litraa sadalla kilometrillä. Se on vähemmän kuin Audin, BMW:n ja Mersun vastaavissa malleissa. Silti tehoa ja vääntöä on reippaasti.

Volvo ampaisee liikkeelle renkaat sutien. Voimaa on enemmän kuin auto pystyy nastarenkaiden kautta hallitsemaan.

Oikeastaan V70 ei tarvitsisi näin voimakasta moottoria. D4:ssä on tehoa 133 kilowattia (181 hv). Iso Volvo on nimittäin edelleen vähän jähmeä ajettava.

Auto kulkee vaivattomasti suoraan, mutta mutkat eivät ole sen ominta aluetta. Kaupungissa ja parkkipaikoilla iso farmari tuntuu vielä isommalta kuin se on.

Jos toive modernista kulutuksesta ei riitä, V70:ään voi lisäksi hankkia runsaasti 2010-luvun varusteita.

Volvo On Call -järjestelmä tuo autoon puhelinyhteyden tiepalveluun ja kännykkäsovelluksen. Puhelimella voi vaikkapa laittaa auton etänä lämpenemään lisälämmittimellä tai saada autosta automaattisesti päivittyvän ajopäiväkirjan.

Sisätiloissa on hillittyä tyyliä.
Sisätiloissa on hillittyä tyyliä.

Turvallisuus kuuluu Volvon ylpeyksiin. V70:een saa paljon onnettomuuksia ennaltaehkäisevää uutta tekniikkaa. Valitettavasti ne ovat lisävarusteita.

Osaa ei huomaa tavallisessa ajossa, kuten juuri ennen kolaria jarruttavaa automaattista hätäjarrutusta. Se tunnistaa nyt autojen ja jalankulkijoiden lisäksi myös pyöräilijät.

Koeajon perusteella tavallisessa ajossa kuljettajaa avustavat järjestelmät toimivat enimmäkseen hyvin. Ainoa kyseenalainen on kaukovaloautomatiikka. Se saattaa joissain tilanteissa jättää kaukovalot liian pitkään päälle tai läväyttää ne päin vastaantulijan näköä.

Uusien moottoreiden kanssa saa peräti kahdeksanportaisen automaattivaihteiston. Isolla pykälien määrällä moottorin kierrokset saa pidettyä alhaalla monilla eri nopeuksilla.

Mittariston väri muuttuu valittavan teeman mukaan.
Mittariston väri muuttuu valittavan teeman mukaan.

Kierrokset ovatkin rauhallisessa ajossa jatkuvasti 1 500:n tienoilla tai sen alle. Välillä moottori jo jyristää kevyesti. Vaihdot tapahtuvat useimmiten niin pehmeästi, ettei niitä huomaa.

Kulutusmittauksessa V70 D4 kulutti 5,6 litraa sadalla. Se on selvästi ilmoitettua enemmän, mutta silti vähän möhkömäiselle autolle. Uusi moottori siis toimii hyvin.

Kovin sähäkkä auto V70 ei ole, mutta myyntimääristä päätellen se kelpaa monille suomalaisille. Sähäkämmän tuntuista autoa etsivän kannattaa katsella saksalaismerkkien tai Volvon uudempien 60-mallien suuntaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit