Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mersu ampuu yli

HS koeajoi: Mercedes-Benzin uusi S-sarjan coupé on niin yliampuva auto, että se osuu hienosti maaliinsa.

Auto
 
Raimo Tengvall
Pekka Elomaa
Mercedeksen S-sarjan coupé-versio on linjakas, mutta kookas ilmestys.
Mercedeksen S-sarjan coupé-versio on linjakas, mutta kookas ilmestys. Kuva: Pekka Elomaa

Mitä jos mikään ei riitä? Kaikki autot on jo nähty ja silti pitäisi saada jotain uudempaa ja parempaa?

Tällaisia ihmisiä on maailmassa yllättävänkin paljon. Heitä yrittää kosiskella Mercedes-Benzin malliston huipulla uusi S 63 AMG Coupé.

Se on ensinnäkin S-sarjan Mercedes, mikä tarkoittaa automaailmassa äärimmäistä luksusta. Nykymalli esiteltiin reilu vuosi sitten. Se edustaa huikeinta autotekniikkaa, mitä kaupasta tällä hetkellä saa.

Artikkeliin liittyvät

Toisekseen tämä on S-sarjasta uusi, tänä syksynä esitelty kaksiovinen coupé-versio. Klassisen yksinkertainen korimalli tekee autosta tyylikkään. Se on auto, jonka pääosassa on kuski.

Kolmanneksi tämä on coupésta vielä AMG-versio. Se tarkoittaa urheilullista erikoismallia, jossa lähes kaikki on viritetty vauhdikkaammaksi.

Moottori on käsin koottu, ja moottorin päällä on tekijän signeeraus.

Käynnistetäänpä Marcel Miltenbergerin kokoama 5.5-litrainen tuplaturbo-V8.

Pakoputkista kuuluu rouhea räyhäisy, mutta sitten ääni tasaantuu. Nöyrä jättiläinen on valmiina palvelukseen.

Sitten säädellään vauhdikkaan näköinen penkki mukavaksi monipuolisista sähkösäädöistä. Osa hienosäädöistä tehdään isosta näyttöruudusta. Valikoista pyörittelemällä saa myös valittua yhden kuudesta hierontatoiminnosta.

Tässä autossa on tarkoitus ottaa mukava asento ja rentoutua niin paljon kuin kuskina vain voi.

Ajaminen on miellyttävän simppeliä, kunhan on tehnyt kaikki kymmenet mahdolliset säädöt suunnilleen kohdilleen. Käytettävissä on suunnilleen kaikki ajamista helpottavat avustinjärjestelmät, joita olemassa on.

Lisäksi myös coupén muoto helpottaa ajamista. Isoista ikkunoista näkee hyvin ulos, myös takaviistoon. Auto on lisäksi hitusen lyhyempi kuin neliovimalli. S Coupé on odotettua käyttökelpoisempi kaupunkiauto.

Liikkuminen on ilmajousituksen ansiosta pääasiassa majesteettista. Matalat renkaat tosin löytävät tien tärinät. Sen kuulee ohjaamoon.

Sporttirenkaat tulevat tarpeeseen vasta, kun iskee pedaalin pohjaan. Nelivetoinen AMG ampaisee vauhtiin todella päättäväisesti.

Mutkiin voi myös ajaa kovaa, mutta silloin auton paino alkaa jo tuntua. Lisäksi tuntuma tiehen on melko etäinen. Tämä ei siis ole urheiluauto, vaan vauhdikas luksuscoupé tyylikkääseen matkantekoon.

Yhden tai kahden hengen matkat hoituvatkin ylellisesti. Auton muodot ja yltäkylläisyys nostavat tunnelmaa kaikkialla. Hurjia tehoreservejä ei tarvitse käyttää, niiden olemassaolo riittää. Tämä kaikki ei ole tarpeen, mutta se tuntuu hyvältä.

Takapenkillekin mahtuu aikuinen juuri ja juuri, mutta tätä autoa ei ole tehty takapenkkilisille. Tilavamman neliovisen mallin saa paljon halvemmalla. Coupé on niille, jotka haluavat ajaa autoaan itse.

Isompi kysymysmerkki on AMG-malli. Klassisemman tyylikäs S 500 Coupé olisi jonkin verran mukavampi, lähes yhtä nopea ja huomattavasti edullisempi. Jo se olisi aivan viimeisen päälle vietyä makeaa elämää.

AMG:ssa on kaikki sama makeus chilillä maustettuna. Se on niin paljon, että menee varmasti monien mielestä jo yli.

Toisaalta maailmassa ja elämässä, jossa kaikki on jo nähty, mikään muu kuin yliammuttu ei enää hetkauta. Tämä hetkauttaa.

Penkissä on hurja määrä säätöjä, joilla tehdä siitä itselleen mieluisa.
Penkissä on hurja määrä säätöjä, joilla tehdä siitä itselleen mieluisa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit