Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS koeajoi uuden Hyundain, joka pitää lupauksensa

Hyundai i20 on pätevä pikkuauto, jonka valtteja ovat pitkä takuu ja hyvät tilat.

Harry Kuurio

Hyundailla on opittu eräs tärkeimmistä autonvalmistuksen ohjenuorista: lupaukset täytyy pitää.

Kun korealaisen teollisuusjätin henkilöautot alkoivat vyöryä Euroopan markkinoille, niitä ostettiin, koska hinta oli kilpailukykyinen ja autoissa oli pitkä takuu. Mutta ennen kaikkea Hyundait ovat osoittautuneet tasaisen toimiviksi – vaikka sitten näyttävyyden kustannuksella.

Se on tärkeää. Autonostajilla on piinallisen pitkä muisti etenkin silloin, kun jokin menee pieleen. Hyundai on kuitenkin onnistunut pitämään lupauksensa kestävyydestä.

Artikkeliin liittyvät

Hyundain uusi i20 käy erittäin hyvin kaupaksi Euroopassa.

Suomessa i20 maksaa edullisimmillaan hitusen alle 15 000 euroa. Äärimmäisen kovasti kilpaillussa pikkuautoluokassa i20:n hintataso on tavallinen. Sen sijaan i20:n viiden vuoden takuu on edelleen kilpailuetu.

Hyundai i20:n muotoilu jatkaa linjaa, jolla on hienolta kuulostava nimi: Fluidic Sculpture 2.0. Ulkomuoto ei ehkä herätä erityisiä hurraahuutoja, mutta tässä piilevät myös auton vahvuudet. Kun linjoista on pyöristelty terävimmät särmät pois, auto sopii monen makuun.

Erottuvinta autossa on takaosan musta C-pilari, joka saa katon näyttämään leijuvalta.

Moottorivaihtoehdot ovat yksi diesel- ja kaksi bensiinimoottoria. Niihin on tehty parannuksia, mutta ahdettua bensiiniversiota joudutaan vielä tovi odottamaan, samoin kaksoiskytkinautomaattia. Niinpä koeajoon ehti nyt suurempi, 1,4-litrainen 100 hevosvoiman bensiinimoottori, jonka yhteyteen saa kuusiportaisen manuaalivaihteiston tai automaatin.

Moottorin käyntiääni hyvin hiljainen ja sivistynyt. Se jaksaa liikuttaa kevyttä autoa ripeästi. Kaupungissa i20:ta on ongelmatonta pyöritellä.

Moottoritiellä 120 kilometrin tuntivauhdissa moottorin kierrokset asettuvat 3 500 rpm:n tuntumaan jopa ylimmällä, kuudennella vaihteella.

Ylin vaihde voisi olla pidempikin, sillä moottorin paras vääntö loppuu juuri näillä tietämillä. Viides vaihde on välitetty yllättävän lähelle kuudetta, tai päinvastoin. Nyt bensiiniä palaa matka-ajossa runsaasti. Keskikulutukseksi muodostui koeajolla 6,5 litraa sadalla kilometrillä, kun keskinopeus oli 60 kilometriä tunnissa.

Sammutusautomatiikkaa ei tämän moottorin yhteyteen saa.

Hyundai i20 on suunniteltu etupäässä taajamiin ja pieniin siirtymiin. Jousitus nielee tavallisimmat röykyt ja heitot ilman ongelmia, eivätkä pyörät menetä otettaan tiehen kovin helposti. Ajaminen on vaivatonta ja helppoa, mikä ei tässä kokoluokassa ole itsestäänselvyys.

Sisätiloiltaan i20 on kasvanut jopa luokkansa mittapuuksi. Nelimetrisessä autossa ei ole tavallista, että peräkkäisille istuimille mahtuvat 185-senttiset henkilöt ilman draamaa.

Takaistuin käy kuitenkin leveyssuunnassa ahtaaksi kolmelle aikuiselle. Vakiovarusteena saa Isofix-kiinnityspisteet kahta turvaistuinta varten.

Auton varusteet voi valita kolmesta varustetasosta: Classicista, Comfortista ja Stylestä. Varustelu on eräs Hyundain valteista, sillä hintaansa nähden siihen saa runsaasti arkiajoja helpottavia pieniä yksityiskohtia.

Harry Kuurio

kimmo taskinen hs
Ohjauspyörä istuu hyvin käteen ja mittaristo on selkeälukuinen.
Ohjauspyörä istuu hyvin käteen ja mittaristo on selkeälukuinen.
kimmo taskinen hs
Uuden i20:n matkustamossa on mukavasti erilaisia säilytystiloja, ja vaikka yleisilme on tasaisen harmaa, viihtyy kuljettajan paikalla. Istuimet ovat laimeasti muotoillut.
Uuden i20:n matkustamossa on mukavasti erilaisia säilytystiloja, ja vaikka yleisilme on tasaisen harmaa, viihtyy kuljettajan paikalla. Istuimet ovat laimeasti muotoillut.
kimmo taskinen hs
Hyundain muotoilu eroaa kilpailijoistaan. Se on tunnistettavaa, pitipä siitä tai ei.
Hyundain muotoilu eroaa kilpailijoistaan. Se on tunnistettavaa, pitipä siitä tai ei.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit