Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS koeajoi uuden Subarun, joka osaa itse jarruttaa hätätilanteessa

Subaru Outbackin uusi kamerajärjestelmä painaa hätätilanteessa jarrua.

Harry Kuurio

Ylimääräisestä silmäparista on liikenteessä hyötyä. Uudessa Subaru Outbackissa sellainen tulee vakiovarusteena. Saman soisi yleistyvän kaikissa autoissa.

Subarun EyeSight-turvajärjestelmä perustuu stereokamerajärjestelmään, ja se on kuin ihmisen kaksi silmää. Järjestelmä tarkkailee herkeämättä edessä näkyvää tietä, muita autoja, jalankulkijoita, eläimiä ja muita liikkuvia tai paikallaan olevia kohteita.

Ai miksikö?

Artikkeliin liittyvät

No, ideana on estää peräänajoja ja törmäyksiä sekä toimia samalla aktiivisen vakionopeussäätimen lisänä. Siinä EyeSight onnistuu hyvin.

Vakionopeussäädin päälle kytkettynä Subaru osaa pitää tasaisen etäisyyden edellä ajavaan autoon, mutta tarvittaessa myös kiihdyttää sekä jarruttaa itsenäisesti, aina pysähdyksiin saakka. Jos kuljettaja herpaantuu ja edessä on kiinteä este, auto osaa jarruttaa automaattisesti jopa 70 kilometrin tuntivauhdista.

Aktiivinen vakionopeudensäädin on jo sinällään erinomainen varuste, sillä se pitää kahden auton välisen etäisyyden jonossavakiona. Ajaminen on leppoisaa.

Keksintö on yleistynyt viime vuosina myös tavallisempiin kulkupeleihin.

Japanilaiselle Subarulle Outback on tärkeä malli. Outbackia voisi kuvata katumaasturin ja farmarin risteytykseksi. Outback on aina nelivetoinen, ja sen maavara on mukavat 20 senttiä. Vaikeat talviolosuhteet eivät ole sille ongelma.

Outback esiteltiin ensi kerran vuonna 1995. Mallin viides sukupolvi on nyt uudistunut täysin. Outbackin ulkoiset muutokset ovat pienehköjä. Uutuus on pari senttiä edeltäjäänsä pidempi ja leveämpi, mutta akseliväli on pysynyt ennallaan. Sisällä tunnelma on avara.

Mittaristo ja ohjauspyörä ovat uudistuneet. Kojetaulun keskiosaan on istutettu suurehko kosketusnäyttö, mutta tärkeimmät käyttökytkimet ovat edelleen kojetaulun alemmassa osassa.

Uusissa istuimissa on entistä pidempi istuinosa ja korkeampi selkänoja. Ratin takana viihtyy pidemmänkin ajorupeaman.

Ohjaustuntumaa on hieman tiivistetty nopeamman ohjausvaihteen avulla. Auton jousitus on onnistunut yhdistelmä mukavuutta ja kykyä tarjota pitoa.

Moottorivaihtoehtoja on vain kaksi: koeajettu 2,5-litrainen ahtamaton bensiinimoottori sekä kalliimpi kaksilitrainen turbodiesel. Automaattivaihteiston saa kummankin moottorin yhteyteen.

Outback on suuri auto ja painaa lähes 1 700 kiloa.

Painon ja jatkuvan nelivedon takia auton kulutuslukemat nousevat korkeahkoksi. Koeajon aikana bensiiniä kului sekalaisessa ajossa 7,8 litraa.

Toisaalta nelivedon ansiosta Outback sopii hyvin myös vetämään perävaunua. Jarruin varustetun perävaunun maksimipaino voi olla tasan kaksi tonnia.

Tien päällä uusi Outback etenee väkevän eleettömästi. Se on leppoisa auto taittaa matkaa.

Harry Kuurio

kimmo taskinen hs
Tavaratilaa on kasvanut vanhasta 33 litraa.
Tavaratilaa on kasvanut vanhasta 33 litraa.

kimmo taskinen HS
Aktiivinen vakionopeussäädin ja EyeSight-järjestelmä toimivat saumattomasti yhteen. Kaksi kameraa tarkkailee jatkuvasti ympäristöä.
Aktiivinen vakionopeussäädin ja EyeSight-järjestelmä toimivat saumattomasti yhteen. Kaksi kameraa tarkkailee jatkuvasti ympäristöä.

Kimmo Taskinen HS
Takaosaan ovat ilmestyneet uudet led-valot.
Takaosaan ovat ilmestyneet uudet led-valot.

Kimmo TAskinen HS
Ohjaamoergonomiaa, istuimia ja sisämateriaalien laatua on paranneltu siellä täällä.
Ohjaamoergonomiaa, istuimia ja sisämateriaalien laatua on paranneltu siellä täällä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit