Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äänifanaatikon valinnat: Viisi vaikuttavinta moottorin ääntä kautta historian

Auto
 
Helsingin Sanomat

Autojen ääniin paneutunut radiotoimittaja Tuomas Rajala listasi vaikuttavimmat äänet, jotka hän on auton moottorista kuullut.

1. Lamborghini Huracán

"Se on sellainen, joka edelleen on ykkösenä. Siitä huokuu tehokkuus. Muistan ikuisesti, kun starttasin Lamborghini Huracánin. Siinä oli matalaa murinaa, jossa oli paljon sielukkaita taajuuksia. Ja kun painoi lapun lattiaan, sen ihanampaa ääntä tuskin maapallolla on."

2. Audi RS4

"Tässä on aivan helvetin makea ääni. Vapaasti hengittävässä V8-moottorissa on sellainen soundi, jota ei monesta laitteesta saa irti. Toki Audissa on saksalaisleima, mutta tässä puhuvat oikeasti hevosvoimat ja teho."

3. 1970 -luvun alun Dodge Challenger

"Hienoimpia ääniä, mitä olen ikinä kuullut. 440-isolohko V8 -moottorissa on sellainen soundi, että kuulee, kuinka bensaa menee kuin puutarhaletkusta. Tämä auto vie pintakaasullakin 35 litraa satasella."

4. Nitro-Dragster

"Tämä menee tietysti jo yli, koska kyseessä on kiihdytysauto. Ei tätä voi kuunnella ilman kuulosuojaimia, koska ääni on niin hirmuinen. Mutta kun sen kerran kuulee, fiilis on kyllä makea."

5. Täysputkistolla varustettu Suzuki Hayabusa

"Mennään moottoripyöräpuolelle. Kookas neloskone, ja kun rööri on vapaana, ai että se kuulostaa hyvältä! Tämä ääni saa hymyn kasvoille joka kerta. Ylipäänsä kaikki neloskoneella varustetut supersport-prätkät ovat hienon kuuloisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit