Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Volkswagenin huijaus näkyy myyntiluvuissa –  Toyota nousi maailman ykköseksi

Auto
 

Japanilainen autovalmistaja Toyota on noussut jälleen maailman automarkkinoiden ykköseksi, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Toyota ohitti automyynnissä saksalaisen Volkswagenin, jonka maine on kärsinyt laajasta päästöhuijauksesta.

Toyota kertoi maanantaina, että se on myynyt viime kuun loppuun mennessä 7,49 miljoonaa autoa, mikä on noin 600 000 autoa enemmän kuin Volkswagen.

Tämän vuoden ensimmäinen puolisko oli saksalaisen Volkswagenin juhlaa. Se ohitti Toyotan autojen myyntimäärässä ja nousi autoalan kuninkaaksi.

Vielä viime kuussa Frankfurtin suuressa autonäyttelyssä Volkswagen paistatteli myönteisessä julkisuudessa, kun se julisti panostavansa sähköautoihin ja esitteli yleisölle täysin sähköllä toimivan Porschen.

Autonäyttelyn aikana Volkswagenin järjestelmällinen päästöhuijaus tuli julkisuuteen, minkä jälkeen yhtiö on ollut vaikeuksissa. Sen markkina-arvosta on kadonnut 30 miljardia euroa, ja asiakkaat ovat menettäneet luottamuksensa perinteiseen autovalmistajaan.

Päästöskandaali ehti vaikuttaa nyt julkistettuihin myyntilukuihin noin kaksi viikkoa, ja siinä ajassa Volkswagen menetti autoalan ykköspaikan Toyotalle.

Volkswagen on toki vielä kakkospaikalla, mutta voi olla, että tänä vuonna 7,2 miljoonaa autoa myynyt yhdysvaltalainen General Motors ohittaa Volkswagenin seuraavaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit