Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tässä on Intian ensimmäinen superauto, johon 21-vuotias suunnittelija otti mallia kaloista

Auto
 

Sarthak Paulin päätä ei palele.

Hän on 21-vuotias intialainen mies, joka pääsi juuri koulusta ja ryhtyi yrittäjäksi.

Hän ei aio perustaa firmaa, joka valmistaa mobiilisovelluksia tai jonkin sortin yksinkertaisia kulutustuotteita. Hän aikoo valmistaa Intian ensimmäisen superauton.

Tavallaan voisi ajatella, että oli jo aikakin.

Yhdysvalloilla on Dodge Viper ja Ford GT, Italialla Ferrarit ja Lamorghinit, Saksalla Porschet ja Isolla-Britannialla McLarenit. Ruotsalaisillakin on Koenigsegg. Suomessakin on ehkä kohta Toroidion.

Intialla ei ole sitä oman maan superautoylpeyttä. Maa on keskittynyt kehittelemään edelleen lähinnä funktionaalisia autoja. Paul aikoo muuttaa tämän.

Jos kaikki sujuu hyvin, Paulin Mean metal motors -yrityksen ensimmäinen auto on esillä vuoden 2016 Pariisin autonäyttelyssä.

Auton nimeksi tulisi M-Zero, ja sen hinnaksi 125 000–150 000 dollaria. Auton olisi tarkoitus olla suorituskyvyltään aito superauto: 500 hevosvoiman avulla 0–100 km/h alle kuudessa sekunnissa.

MMM on suunnitellut jo muutaman konseptiauton. Inspiraatiota muotoiluun ja aerodynaamisiin ratkaisuihin on saatu luonnosta, Paul kertoi CNN:lle.

”Katselin jotain ohjelmaa, jossa keskusteltiin maailman nopeimman merieläimen (purjekalan) liikkumisesta vedessä. Mietin, että miksemme analysoisi sitä, miksi tämä eläin liikkuu niin nopeasti.”

Paul on saanut avukseen autoalan insinöörejä. Asiantuntija-apu on ehdotonta, mutta auton rakentaminen vaatii myös rahoitusta.

Rahoitussuunnitelma perustuu Paulin firman kehittämään omaan älymateriaaliin eli carbo-flaxiin. Kyseessä on tavara, joka on Paulin mukaan kevyempää ja kymmenen kertaa halvempaa kuin urheiluautoissa paljon käytetty hiilikuitu.

MMM aikoo myydä uutta materiaalia intialaisille satelliitteja valmistaville yrityksille ja kerätä tällä tavalla rahoitusta autonsa prototyypin rakentamiseen.

Kaikki eivät usko Paulin onnistumiseen.

Intiassa rahojaan eri kohteisiin syytävät riskisijoittajat ovat Paulin mukaan sanoneen, että MMM:n kaltaiset raakaan rautaan panostavat yritykset eivät ole houkuttelevia sijoituskohteita. Houkuttelevampaa olisi kuulemma sijoittaa niihin sovelluksia kehittäviin yrityksiin.

Intian arvostettu autoalan analyytikko Murad Ali Baig on sanonut, että älymateriaali carbo-flaxiin luottava rahoitussuunnitelma ei välttämättä ole paras mahdollinen rahoitustie. Lisäksi hän sanoi, että auton valmistamiseen vaaditaan huikea määrä tietotaitoa ja aikaa.

Paulin mukaan tämä ei ole ongelma, sillä MMM:llä on kuulemma Intian parhaat autoinsinöörit hommissa.

Nähtäväksi jää, valmistuuko auto koskaan.

Vaikkei sitä koskaan tapahtuisikaan, moni nostanee silti hattua 21-vuotiaalle, juuri koulusta valmistuneelle nuorelle miehelle, joka aikoo haastaa maailman suurimman teollisuudenalan huipputekijät hankalassa bisneksessä.

Sitä paitsi, onhan firmalla ihan mahdottoman iskevä nimi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit