Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi kävellä, jos voi liitää? –  HS testasi tasapaino­skootterin

Auto
 
HS testasi tasapainoskootterin, joka muuttaa elämäsi ainakin kolmella tavalla
HS testasi tasapainoskootterin, joka muuttaa elämäsi ainakin kolmella tavalla
HS testasi uudenlaista tasapainoskootteria, joka muistuttaa hieman Paluu tulevaisuuteen -elokuvasta tuttua leijulautaa. Se ei tietenkään lennä, mutta muuten se on hyvin näppärä. Toimittaja: Jussi Sippola / HS, kuvaus: Janne Järvinen / HS, leikkaus: Kristiina Marttinen / HS, musiikki: Big Mean Sound Machine - Triple Bacon

Miksi kävellä, jos voi liitää?

HS testasi uudenlaista tasapainoskootteria, joka muistuttaa hieman Paluu tulevaisuuteen -elokuvasta tuttua leijulautaa. Paitsi että se ei tietenkään lennä eikä ole yhtä näppärä, mutta sillä ajelu tuntuu melkein siltä kuin lentäisi.

Toisin kuin leijulauta, tasapainoskootteri on olemassa ja myynnissä monissa nettikaupoissa. HS:n testissä oli tasapainoskootteri Scoodeck, jonka maahantuonnin Delvira-niminen yritys aloitti syksyllä.

Laitetta on myynnissä myös muissa vastikään perustetuissa verkkokaupoissa, kuten Ollu ja Speedom.

Voi olla, että markkinoille on tulossa myös lisää kauppiaita, sillä Suomessa on valmisteilla lakimuutos, jonka myötä tasapainoskootterin kaltaiset kulkupelit sallitaan liikenteessä.

Nykysäädösten mukaan tasapainoskootterin kaltaisia kulkuneuvoja saa käyttää ainoastaan suljetuilla alueilla ja sisätiloissa.

”Mutta en ole kuullut, että kukaan olisi saanut sakkoja”, sanoo Niko Ruuth maahantuoja Delvirasta.

Sakkoja ei saanut Helsingin Sanomatkaan, kun testasimme laitetta Helsingin kaduilla.

Sähkömoottorilla varustettu kulkupeli toimii parhaimmillaan kuin ajatus.

Tasapainoskootteria hallitaan nimensä mukaisesti tasapainolla, jolla laitteen saa liikkumaan eteen ja taakse tai pyörimään ympyrää. Sen vauhti kiihtyy jopa 12 kilometrin tuntinopeuteen, ja sen akku kestää 15-25 kilometrin matkan.

Tasapainoskootterilla ajon niksit oppii yllättävän nopeasti. Muutaman laudalta putoamisen jälkeen laitteen saa haltuun ja sen logiikan sisäistää. Maahantuoja lupailee, että useimmat oppivat ajamaan sillä 10-15 minuutissa.

Tasapainoskootteri kulkee hyvin asfaltilla, mutta kaduilla olevat kuopat, epätasaisuudet ja korokkeet ovat sille vaikeita. Kun skootterilla huristelee Helsingin keskustassa, matka tyssää usein katukivetyksiin ja raitiovaunukiskoihin.

Mutta suorilla ja tasaisilla pinnoilla tasapainoskootterilla ajelu on yhtä juhlaa. Laitteelle voisi olla käyttöä esimerkiksi suurissa toimistotiloissa tai vaikkapa lentokentillä.

Voi tosin olla, että tasapainoskoottereita alkaa näkyä ensimmäiseksi koulujen pihoilla ja käytävillä, sillä laitetta markkinoidaan erityisesti nuorille. Delvirakin on antanut tasapainoskoottereita käyttöön muun muassa Youtube-tähdille ja räpduo JVG:lle.

HS:n testin perusteella laite herättää innostusta kaikenikäisten joukossa. Yllä olevalta videolta voit katsoa lisää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit