Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paras paikka puhua seksistä on auto – psykologi kertoo, miksi

Auto
 
igor terekhov
Autossa käytäviin keskusteluihin liittyy psykologi Kari Kiianmaan mukaan eräs tärkeä etu: toista ihmistä ei välttämättä tarvitse katsoa silmiin.
Autossa käytäviin keskusteluihin liittyy psykologi Kari Kiianmaan mukaan eräs tärkeä etu: toista ihmistä ei välttämättä tarvitse katsoa silmiin. Kuva: igor terekhov

Seksistä puhuminen voi helposti mennä väärille raiteille, parisuhdekouluttaja ja psykologi Kari Kiianmaa sanoi noin viikko sitten HS:n haastattelussa.

Kiianmaan mukaan ”fantasioista ja toiveista puhuttaessa pitäisi olla hienotunteinen. Keskustelua ei myöskään kannata käydä sängyssä, kun ollaan seksimielellä vaan vaikka autossa.”

Miksi auto on paras paikka seksikeskusteluille, Kari Kiianmaa?

”Siinä on muutamakin näkökulma. Se on yksityinen tila, jossa harvemmin on muita korvia. Se on suojainen keskustelufoorumi, jossa asiat eivät vuoda ulkopuolisen korviin.”

Autossa käytäviin keskusteluihin liittyy myös eräs tärkeä etu: toista ihmistä ei välttämättä tarvitse katsoa silmiin.

”Muun muassa sukupuoliasiat ovat sellaisia, että ihmiset eivät välttämättä ole tottuneet keskustelemaan kasvotusten. Autossa katse on suunnattu eteenpäin tiehen. Toista ei tarvitse, eikä oikein voikaan, katsoa silmiin, mikä toimii helpottavana suojakeinona”, Kiianmaa sanoo.

Parisuhdekouluttaja on antanut vinkin autokeskusteluista monelle pariskunnalle.

”Ihmisiltä on tullut palautetta, että se on ihan hyvä vihje. Se on auttanut keskusteluissa eteenpäin. Mutta en ole keksinyt tätä itse, vaan neuvo on peräisin Amerikasta”, Kiianmaa sanoo.

Kiianmaan mukaan auto itsessään on psykologisesti kiinnostava tila.

”Auto lisää nimensä mukaisesti ihmisen autonomiaa. Siinä saa itse määrätä matkasta ja tilasta, mikä on iso psykologinen tekijä sille, miksi auto halutaan ostaa ja omistaa, vaikka se ei olisi rationaalista.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit