Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös Euroopan Porscheissa ja Audeissa päästöjä manipuloiva ohjelmisto

Auto
 
WOLFGANG RATTAY / Reuters
Yhdysvaltalaistutkimusten mukaan noin 10000 VW-autossa – mukaan lukien Porschen ja Audin muutamat mallit – on avustava päästöjenkontrollointilaite, joka estää testaajia huomaamasta, että auto saattaa päästää typen oksideja jopa 9-kertaisesti sallittuihin rajoihin nähden.
Yhdysvaltalaistutkimusten mukaan noin 10000 VW-autossa – mukaan lukien Porschen ja Audin muutamat mallit – on avustava päästöjenkontrollointilaite, joka estää testaajia huomaamasta, että auto saattaa päästää typen oksideja jopa 9-kertaisesti sallittuihin rajoihin nähden. Kuva: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Myös Euroopassa myytävissä Porschen ja Audin dieselkäyttöisissä luksusmalleissa saattaa olla epäselvyyksiä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan USA:n versioiden lisäksi näiden merkkien Euroopan versioissa on huijauksen mahdollistava ohjelmisto.

Uutinen liittyy Volkswagen-konsernin päästöhuijauksen uusimpiin käänteisiin. USA:n autojen ohjelmistosta raportoi maanantaina USA:n ympäristöviranomainen EPA.

Tutkimusten mukaan USA:ssa 10 000 VW-autossa – mukaan lukien Porschen ja Audin muutamat mallit – on avustava päästöjenkontrollointilaite (AECD). Tällainen laite estää testaajia huomaamasta, että auto saattaa päästää typen oksideja jopa 9-kertaisesti sallittuihin rajoihin nähden.

VW on nyt kertonut, että sama järjestelmä on myös Euroopan malleissa. Yhtiö ei kuitenkaan kertonut, kuinka monessa Euroopassa olevassa autossa kyseinen järjestelmä on.

Barclaysin analyytikkojen mukaan autojen lukumäärä Euroopassa voi olla 20-kertainen USA:han nähden. VW:n suurimmat markkinat ovat Euroopassa. Täällä myydään 40 prosenttia konsernin autoista.

VW:n mukaan AECD-järjestelmiä on Audien, Porschejen ja Volkswagenin seitsemässä vuosimallien 2014– 2016 automallissa. Myös joissain vuosimallin 2016 2-litraisissa moottorissa varustetuissa autoissa on tämä järjestelmä.

Aiemmin uutisoitiin, että huijausjärjestelmiä olisi 3-litraisilla moottoreilla varustetuissa autoissa.

Volkswagenin mukaan AECD-järjestelmät eivät ole lainvastaisia Euroopassa ja USA:ssa.

”AECD-ohjelmistot eivät muuntele päästötasoja. Ne varmistavat, että kylmäkäynnistyksessä pakoputkisto pääsee nopeasti oikeaan lämpötilaan, jotta päästöjen puhdistaminen alkaa toimia”, VW:ltä on kerrottu Autonewsin mukaan.

Kalifornian ilmanpuhtausjohtokunnan puheenjohtaja Mary Nichols kommentoi asiaa Reutersille. Hänen mukaansa VW:llä on kova työ vakuuttaa USA:n viranomaiset.

Nicholsin mukaan testaajat huomasivat, että autot päästivät jatkuvasti testatessa verrattain pieniä määriä typen oksideja, kunnes hetken päästä päästöt nousivat huomattavasti.

”Sellaista on liki mahdotonta selittää muuten kuin niin, että kyseessä on jonkin sortin ohjelmisto, joka kontrolloi operaatiota”, Nichols sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit