Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU antoi Volkswagenille kymmenen päivää aikaa: Päästötiedot korjattava

Auto
 
FABIAN BIMMER
Viime viikolla saksalainen Volkswagen tiedotti, että noin 800000 auton hiilidioksidipäästöistä on löytynyt epäselvyyksiä.
Viime viikolla saksalainen Volkswagen tiedotti, että noin 800000 auton hiilidioksidipäästöistä on löytynyt epäselvyyksiä. Kuva: FABIAN BIMMER

Kymmenen päivää.

Se on aikaraja, jonka puitteissa Volkswagenin olisi kerrottava lisätietoja sitä ravistelevan päästöskandaalin viimeisimmästä käänteestä.

EU:n ilmasto- ja energiakomissaari Miguel Arias Canete on lähettänyt Volkswagenin toimitusjohtajalle Matthias Müllerille kirjeen, jossa komissaari vaatii yksityiskohtaisia tietoja saksalaisyhtiön autojen hiilidioksidipäästöistä.

Asiasta kertoo Wall Street Journal.

Viime viikolla saksalainen Volkswagen tiedotti, että noin 800 000 auton hiilidioksidipäästöistä on löytynyt epäselvyyksiä.

Komissaari vaatii, että Volkswagen kertoo kymmenen päivän sisällä, mistä automalleista epäselvyyksiä on löytynyt ja mitä epäselvyydet käytännössä ovat. Lisäksi hän vaatii, että yhtiö kertoo kymmenen päivän sisällä, millä aikataululla se saa korjattua autojensa päästötiedot oikeiksi, kertoo Automotive News Europe.

Aikaisemmin yhtiö on myöntänyt, että sen dieselautot ovat huijanneet päästötestejä Yhdysvalloissa. Jopa 11 miljoonassa konsernin autossa on ollut ohjelmisto, joka on vääristellyt autojen typen oksidien päästölukemia.

Vielä ei tiedetä, onko Volkswagen huijannut päästötestejä myös Euroopassa, mutta se tiedetään, että huijauksen mahdollistavia ohjelmistoja on myös Euroopassa.

Jos käy ilmi, että Volkswagen on huijannut päästötestejä Euroopassa ja myös hiilidioksidien osalta, Volkswagenin kriisi voi syventyä olennaisesti. Tämä johtuu siitä, että monet maat – kuten Suomi, Saksa, Ranska ja Britannia – verottavat autoja hiilidioksidipäästöjen mukaan.

Jos Volkswagenin autojen hiilidioksidipäästöt ovat olleet ilmoitettuja suuremmat, se tarkoittaisi sitä, että Volkswagenin autoja on verotettu esimerkiksi Suomessa liian keveästi.

Näin Suomen valtio olisi menettänyt verotuloja ja Volkswagenin kevyemmin verotetut autot olisivat saaneet etua hintakilpailussa muita autonvalmistajia vastaan.

HS kertoi viime viikolla, että Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja valtiovarainministeriö ryhtyvät selvittämään, miten Volkswagenin mahdollinen huijaus hiilidioksidipäästöissä voisi vaikuttaa verotukseen.

Volkswagenia Suomeen maahantuovan VV-Auto Groupin viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen sanoo, että Volkswagen on mukana pohtimassa asiaa viranomaisten kanssa.

”Volkswagen on tätäkin asiaa ratkonut Saksan päässä, ja sieltä saamme varmasti jossain vaiheessa lisätietoja siitä, miten näiden asioiden kanssa edetään. Tässä ovat Trafi ja muut viranomaiset mukana”, Karjalainen sanoo.

Suomessa Volkswagen on vetänyt myynnistä automalleja, joiden hiilidioksidipäästöissä on epäselvyyksiä. Siitä voit lukea lisää tästä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit