Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU antoi Volkswagenille 10 päivää aikaa selvittää päästöepäselvyydet

Auto
 
Terhi Liimu / HS
Volkswagenin pitää selvittää lähes miljoonaa autoa koskevat epäselvyydet hiilidioksidipäästöissä.
Volkswagenin pitää selvittää lähes miljoonaa autoa koskevat epäselvyydet hiilidioksidipäästöissä. Kuva: Terhi Liimu / HS

Euroopan unionin komissio on antanut Volkswagenille kymmenen päivää aikaa selvittää lähes miljoonaa autoa koskevat epäselvyydet hiilidioksidipäästöissä, kertoo uutistoimisto AFP.

Volkswagen oli itse aiemmin ilmoittanut, että 800 000 auton hiilidioksidipäästöt ovat suuremmat kuin testituloksista olisi voinut päätellä. Niistä valtaosa on dieselautoja.

EU:n energiakomissaari Miguel Arias Canete pyytää VW:n toimitusjohtajaa täsmentämään, mitä autoja nämä ”epäsäännönmukaisuudet” koskevat ja miten nopeasti ne saadaan korjattua.

Kirje on AFP:n mukaan on ensimmäinen askel prosessissa, joka voi tuoda miljoonien eurojen sakot VW:lle. Kirjeestä kertoi ensimmäisenä Wall Street Journal -lehti.

Maanantaina Volkswagen tarjosi Yhdysvalloissa dieselautojensa omistajille tuhannen dollarin hyvittelypaketteja kortteineen hälventääkseen päästöskandaalin aiheuttamaa mielipahaa.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan yhtiö on myös tarjonnut käteistä rahaa ja korotonta lainaa 650 jälleenmyyjälleen, joille on jäänyt autoja myymättä, kun tiedot ongelmista typen oksidien ja hiilidioksidin päästöissä alkoivat levitä syksyllä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja