Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autovanhus Lotus Elite osallistui Eläintarhan ajoihin 1962 –  ja on yhä iskussa, sanoo omistaja

Auto
 
Eläintarhan ajoihin osallistunut autovanhus on vielä iskussa
Eläintarhan ajoihin osallistunut autovanhus on vielä iskussa
Lasikuitukorinen Lotus Elite on kaunis esimerkki brittiläisestä auto-osaamisesta. Hans Nordströmin omistamalla autolla osallistuttiin Helsingin Eläintarhan ajoihin vuonna 1962. Toimittaja, kuvaus ja editointi Kimmo Taskinen / HS.

Lotus on brittiläinen urheiluautovalmistaja. Se perustettiin vuonna 1952. Toisen maailmansodan jälkeen saarivaltakunnassa elettiin vahvaa kilpa-autoilubuumia. Merkit kuten MG, Triumph ja Jaguar valloittivat autokansan sydämiä kotimaan rajojen ulkopuolellakin.

Yksi mielenkiintoisimmista automerkeistä oli Lotus. Myös Lotus ponnisti kilpa-automaailmasta laajentaen mallistoaan myös tavallisen kansan saataville.

Legendaarisen autoalan moniosaajan Colin Chapmanin johdolla Lotus kehitti monia virtaviivaisia kiitureita.

Lotus Elite oli Lotuksen ensimmäinen sarjatuotantoinen katuauto. Auto suoriutui silti mallikkaasti myös leppoisaa sunnuntaiajelua vaativimmista koitoksista. Elite voitti kuusi kertaa peräkkäin Le Mansin 24 tunnin ajot omassa luokassaan.

Helsinkiläinen Hans Nordström on pitkän linjan Lotus-harrastaja.

Omistuksessa on Eliten lisäksi myös mallit Elan ja Seven.

Elite on sulavalinjainen autokaunotar. Lasikuitukorin ansiosta auto on kevyt, joten Coventry Climax -moottori tarjoaa kuljettajalle tarvittaessa todellista vauhdin hurmaa.

Vauhdin hurmaa tarjottiin helsinkiläisyleisölle koko rahan edestä vuosina 1932– 1963. Noihin aikoihin pääkaupungissa järjestettiin legendaariset Eläintarhan ajot. Tapahtuma keräsi radan varteen useimpina kertoina yli 25 000 maksanutta katsojaa. Vuonna 1962 kisassa oli mukana myös Hans Nordströmin nykyään omistama Lotus Elite. Kuljettajana oli tuolloin Seppo Rikkilä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit