Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ympäristöjärjestön väite: Renaultin automallissa 25-kertaiset päästöt – Renault kiistää

Auto
 
STEPHANE MAHE
Saksalainen ympäristöjärjestö väittää, että autonvalmistaja Renaultin Espace-malliset autot päästäisivät jopa 25 kertaa sallittua enemmän typen oksideja. Renault kiistää asian.
Saksalainen ympäristöjärjestö väittää, että autonvalmistaja Renaultin Espace-malliset autot päästäisivät jopa 25 kertaa sallittua enemmän typen oksideja. Renault kiistää asian. Kuva: STEPHANE MAHE

Saksalainen ympäristöjärjestö Deutsche Umwelthilfe (DUH) väittää, että autonvalmistaja Renaultin 1,6-litraisilla moottoreilla varustetut Espace-malliset autot ovat uusi lisä automaailman päästöhuijauksiin.

DUH:n mukaan nämä autot päästävät 25-kertaisia määriä typen oksideja Euro 6 -rajoihin verrattuna.

Euro 6 -päästöluokitus on vuonna 2014 säädetty päästöraja EU:n alueella myytäville henkilöautoille. Se linjaa, kuinka paljon terveydelle haitallisia päästöjä uusi auto saa tuprutella.

DUH:n mukaan moninkertaiset päästöt havaittiin New European Driving Cycle -testissä viiden erillisen testikerran perusteella.

Kyseisen testin on tarkoitus toisintaa tyypillistä henkilöauton ajoa Euroopassa.

Testit suoritti sveitsiläinen Bernin ammattikorkeakoulu.

DUH vaatii koko Euroopan tasolla muutoksia toimenpiteisiin, joiden perusteella ajoneuvoja hyväksytään liikennekäyttöön.

Testit saavat kritiikkiä siitä, että ne luovuttavat päätäntävallan kansallisille viranomaisille, jotka ovat kriitikoiden mukaan liian lähellä autonvalmistajia ja tällä tavalla mahdollisesti jäävejä. Asiasta kertoo Autonews.

”On uskomatonta, että hengitysilmaamme vahingoittavat, niin sanotut modernit dieselajoneuvot, ovat teillä tänä päivänä”, sanoi Axel Friedrich DUH:n tiedotteessa.

Friedrich on yksi International Council of Clean Transportation (ICCT) -järjestön perustajista. Kyseessä on itsenäinen voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tuottaa tietoa ja analyysejä ympäristöviranomaisille.

ICCT:n mukaan tarvitaan kokonaan uusi henkilöautojen testausjärjestelmä, jossa testejä tehtäisiin käytössä oleville ajoneuvoille, ei vain ajoneuvoille, jotka autonvalmistajat valmistelevat varta vasten testejä varten.

EU valmisteleekin muutoksia mittausmenetelmiin, jotta mittaukset vastaisivat enemmän todellisuutta. Lue lisää päästötestien ongelmista tästä jutusta.

Renault kiistää DUH:n väitteet siitä, että sen Espace-autoissa olisi 25-kertaiset typpioksidipäästöt. Valmistajan mukaan tämän ja kaikkien muidenkin Renaultien päästöt ovat asianmukaisella ja viranomaisten vaatimalla tasolla.

Renaultin mukaan ammattikorkeakoulun testausmenetelmät, joissa 25-kertaiset päästöt havaittiin, eivät ole kaikilta osin Euroopan määräysten mukaiset. Renaultin mukaan testitulokset osoittavat merkittäviä vaihteluita, joten testien tulokset eivät ole lopullinen totuus, vaan asia vaatii lisämittauksia.

DUH:n raportti on luettavissa saksaksi täällä.

Renaultien mahdolliset ylimääräiset päästöt olisivat jälleen yksi lisäluku automaailmaa ravisuttavaan päästöhuijausskandaaliin.

Saksalaisen Volkswagen-konsernin autoja koskeva päästöhuijaus koskettaa ainakin 11 miljoonaa Volkswagenia ja useita muita VW-konsernin automerkkejä.

Alun perin Volkswagen jäi kiinni juuri huijauksesta, joka koski typen oksideita, mutta sittemmin on käynyt ilmi, että myös Volkswagen-autojen hiilidioksidipäästöissä on epäselvyyksiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Tämä Aston Martin osaa myös puhua – ja oli 1970-luvulla yksi maailman kalleimmista

Autotallien aarteet

Mersu, Bemari vai Audi – automuotoilijat panivat uudet perheautot järjestykseen

Mercedes-Benz

Tesla lupaa: Automme ajavat täysin itsenäisesti jo ensi vuonna – analyytikko epäilee suunnitelmaa

Tesla

Verkkoon kytketyt autot ovat hakkereiden armoilla – tutkijat varautuvat kolmeen uhkaan

Autoilu

Selviääkö kitkarenkailla pääkaupunkiseudun talvesta? Rengastestaaja vastaa

Auto

Saksan viranomaiset lähettivät varoituskirjeen Tesla-autojen omistajille – ministeriö pitää autopilot-toimintoa vaarallisena

Robotisaatio

Yhdysvaltalaislehti listasi parhaat autot lapsiperheille – nämä autot vakuuttivat myös HS:n koeajoissa

Autot

HS koeajoi: Ford Edge on näyttävä ja nuorekas katumaasturi, jolla on hyvät ajo-ominaisuudet

Koeajo

Mitä yhteistä on Elvis Presleyllä, Paul Newmanilla ja Steve Jobsilla? Kaikki kolme ihastuivat samaan sympaattiseen kääpiöautoon

Autotallien aarteet

Sakkolaki muuttuu: Poliisi voi tehdä lopullisen päätöksen sakoista jo tapahtumapaikalla

Liikennerikokset

KL: Hallitus suunnittelee autoveron poistamista

Verotus

Vertailimme kaupan halvinta ja kalleinta talvirengasta: Kallein rengassetti on 300 euroa kalliimpi kuin halvin – miksi?

Auto