Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ambulanssilla taideterapiaan – esittelyssä taiteilija Kaija Juurikkalan rujo kulkupeli

Auto
 
Ambulanssilla taideterapiaan – esittelyssä taiteilija Kaija Juurikkalan rujo kulkupeli
Ambulanssilla taideterapiaan – esittelyssä taiteilija Kaija Juurikkalan rujo kulkupeli
Elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Kaija Juurikkalan työmatkat taittuvat ranskalaisella ambulanssilla. Toimittaja, kuvaus ja editointi Kimmo Taskinen / HS.

Citroënillä riittää yrityshistoriaa jo vuodesta 1919. Se oli ensimmäinen Yhdysvaltojen ulkopuolella toiminut autonvalmistaja, joka otti käyttöön liukuhihnan.

Muitakin edistyksellisiä innovaatioita ranskalaisyhtiö putkautteli maailmaan. Ensimmäinen sarjavalmisteinen etuvetoauto, kaasunestejousitus ja ohjauksen mukaan kääntyvät etuvalot olivat autoalaa hämmästyttäneitä keksintöjä.

Vuonna 1976 Citroën fuusioitui Peugeotin kanssa. Citroën CX:n valmistus aloitettiin pari vuotta aikaisemmin. Monet pitävätkin CX-mallia viimeisenä aitona Citroëninä.

Kaija Juurikkala tunnetaan elokuvistaan Rosa Was Here, Kyytiä Moosekselle ja Enkeleitä ja pikkupiruja. Myös hänen kirjallinen tuotantonsa sekä pitkä ura maalaustaiteen parissa ovat yleisesti tiedossa.

Taiteen moniosaajan persoonallinen peltilehmä herättää huomiota missä ikinä se liikkuukin. Kulkupeli on malliltaan ranskalainen Citroën CX. Autoyksilö palveli aikaisemmin Bordeaux’n kaupungin ambulanssina.

Citroënin kaasunestejousitus tekee matkustamisen pehmeän mukavaksi. Auton suurin plussa on kuitenkin sen mahtavat sisätilat. Taiteilijatarvikkeet mahtuvat hyvin mukaan. Juurikkalan matkat suuntautuvat ympäri Suomea.

"Kun teen maalauskeikkaa, minulla on tunne, että hoidan ihmisiä, kun maalaan niistä kuvia", Juurikkala tunnelmoi.

Mikäpä olisi sopivampi kulkupeli tähän tarkoitukseen kuin leppoisaa kyytiä tarjoava entinen ambulanssi?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit