Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Volkswagen: Näin korjaamme päästöhuijausautot

Auto
 
KIM HONG-JI
Korjattavia autoja on maailmanlaajuisesti noin 11 miljoonaa, ja Suomessa niitä on yli 64000 kappaletta.
Korjattavia autoja on maailmanlaajuisesti noin 11 miljoonaa, ja Suomessa niitä on yli 64000 kappaletta. Kuva: KIM HONG-JI

Autoyhtiö Volkswagen on nyt kertonut, miten se aikoo korjata autot, jotka liittyvät automaailmaa ravistelleeseen päästöhuijausskandaaliin.

Kyse on syyskuussa paljastuneesta ensimmäisestä päästöhuijauksesta, jossa kävi ilmi, että Volkswagen-konsernin autot ovat päästäneet ilmoille luvattua enemmän typen oksideita. Sittemmin yhtiö on kertonut, että myös sen autojen hiilidioksidipäästöissä on epäselvyyksiä.

Nyt Volkswagen kertoo, miten se korjaa diesel-autonsa, jonka EA 189 -moottoreissa on ohjelmisto, jonka avulla Volkswagen on huijannut päästötestejä.

Kyseisiä autoja on maailmanlaajuisesti noin 11 miljoonaa, ja Suomessa niitä on yli 64 000 kappaletta. Konsernin brändejä ovat Volkswagenin lisäksi esimerkiksi Audi, Seat ja Skoda.

Volkswagenin mukaan 1,6-litraisiin diesel-autoihin on tehtävä korjauksia, mutta 2-litraisille dieseleille tehdään vain ohjelmistopäivitys.

Korjaustoimenpiteet ovat Volkswagenin tiedotteen mukaan seuraavat:

1,6-litraiseen EA 189 -moottoriin asennetaan ilmanvirtausohjain. Se on ritilä, joka lievittää pyörteistä ilmavirtausta ilmamassamittarin edellä ja parantaa näin ilmamassamittarin mittaustarkkuutta merkittävästi.

Ilmamassamittari määrittää kulloinkin läpäisevää ilmamassaa. Tämä arvo on moottorinohjauksen kannalta hyvin tärkeä ihanteellista palamista ajatellen. Lisäksi moottoriin tehdään ohjelmistopäivitys.

Näiden autojen teknisten toimenpiteiden toteuttaminen kestää todennäköisesti alle tunnin.

2,0-litraisiin moottoreihin tehdään ohjelmistopäivitys, ja tämä toimenpide kestää noin puoli tuntia.

Korjaukset alkavat tammikuussa ja kestävät ainakin vuoden loppuun saakka. Volkswagen kertoo ottavansa asiakkaisiinsa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Korjausten tavoitteena on se, että autot saavuttavat päästörajat siten, että moottorin teho, kulutus ja ajokäyttäytyminen pysyvät ennallaan. Volkswagen ei tiedotteessaan kuitenkaan lupaa, että tässä onnistutaan.

”Koska kaikki mallivaihtoehdot on kuitenkin vielä mitattava, näiden tavoitteiden saavuttamista ei voida tällä hetkellä vahvistaa lopullisesti”, tiedote kertoo.

Marraskuun lopulla Volkswagen kertoo myös, miten se aikoo korjata 1,2-litraiset 3-sylinteriset dieselmoottorit, joita asia koskee.

Volkswagenin mukaan päästöhuijaukseen liittyvät autot ovat edelleen teknisesti turvallisia, ja niillä voi ajaa normaalisti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit