Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköautoja voi kohta ladata Hesburgereissa

Auto
 
Antti Johansson HS
Hampurilaisketju Hesburger tuo sähköautojen latauspisteitä ravintoloihinsa.
Hampurilaisketju Hesburger tuo sähköautojen latauspisteitä ravintoloihinsa. Kuva: Antti Johansson HS

Aikaisemmin hampurilaisketjut perustivat ravintoloitaan bensa-asemien yhteyteen, sillä teiden varsilta oli helppo poimia tankkaamaan saapuvia nälkäisiä autoilijoita

Asetelma saattaa kääntyä tulevaisuudessa toisin päin.

Hampurilaisketju Hesburger tuo sähköautojen latauspisteitä ravintoloihinsa.

Ensimmäinen on avattu Turkuun Kaskentien Hesburgerille, ja lisää on tulossa loppuvuoden aikana: yksi Helsingin Konalaan, yksi Siikalatvan Pulkkilaan.

”Nyt teemme aluksi nämä kolme. Seuraamme autojen määrän kasvua ja katsomme, miten kuluttajat ottavat nämä vastaan. Sitten päätämme jatkosta”, sanoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

”Tämä on tulevaisuutta, pikalataus kestää 20–30 minuuttia, ja se sopii hyvin ruokailun yhteyteen.”

Hesburger on tehnyt sopimuksen Virtapiste-latausasemaverkostoa operoivan Liikennevirran kanssa.

Vuonna 2013 perustetulla Liikennevirralla on ympäri Suomen yhteensä sata latauspistettä, ja yritys on laajentumassa vauhdilla, kertoo toimitusjohtaja Jussi Palola.

”Ensi vuoden aikana tavoitteena on laajentua voimakkaasti Euroopassa. Nyt sähköisen liikenteen kasvu on olennaisessa vaiheessa, sillä se on siirtynyt alkuharjoittelusta laajamittaisen verkon rakentamiseen.”

Hesburgerin kanssa tehtyä sopimusta Liikennevirta kuvaa laajamittaiseksi. Palolan mukaan yhteistyö kertoo siitä, että sähköautojen latauspisteitä alkaa näkyä yhä enemmän myös muualla kuin huoltoasemien yhteydessä.

”Tulevaisuudessa latausverkko tulee olemaan siellä, missä autot ovat parkissa muutenkin. Se vähenee, että ihmiset ajavat polttoaineen perässä. Latauspisteitä tulee ravintoloihin, työpaikoille, kauppoihin. Auto latautuu siellä, missä ollaan.”

Hampurilaisravintoiloihin on tulossa pikalatureita, joilla auton lataaminen kestää Liikennevirran tiedotteen mukaan noin 20 minuuttia.

”Mutta esimerkiksi Teslan akut ovat normaaliin sähköautoon verrattuna moninkertaiset. Silti Teslaankin saa 45 minuutin latauksella useamman sadan kilometrin ajomatkan”, Palola sanoo.

Lataaminen on toistaiseksi maksutonta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit