Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mazda ja Kia kaappasivat valtikan Toyotalta –  Auto Bildin kattava selvitys listasi laadukkaimmat autot

Auto
 
Kimmo Taskinen / HS
Eteläkorealainen Kia (vas.) ja japanilainen Mazda(oik.) ohittivat Auto Bildin listausta aiemmin hallinneen japanilaisen Toyotan.
Eteläkorealainen Kia (vas.) ja japanilainen Mazda(oik.) ohittivat Auto Bildin listausta aiemmin hallinneen japanilaisen Toyotan. Kuva: Kimmo Taskinen / HS

Auto Bildin laaturaportti 2015

1. Kia 2,14

1. Mazda 2,14

3. Honda 2,43

3. Hyundai 2,43

3. Toyota 2,43

6. Volvo 2,57

7. BMW 2,71

7. Dacia 2,71

9. Nissan 2,83

10. Mercedes-Benz 2,86

11. Opel 3,00

11. Renault 3,00

11. Seat 3,00

14. Audi 3,14

14. Škoda 3,14

16. Citroën 3,17

16. Peugeot 3,17

18. Ford 3,29

18. Volkswagen 3,29

20. Fiat 3,33

Auto Bildin asteikolla 1– 5, mitä pienempi numero, sen parempi.

Laadukkaimmat automerkit ovat Kia ja Mazda, jos on uskominen perinteikkään saksalaisen autolehden Auto Bildin laajaa selvitystä.

Eteläkorealainen Kia ja japanilainen Mazda jakoivat selvityksen ykköstilan, kun Honda, Hyundai ja Toyota tulivat tasapisteissä perässä.

Heikoimmin suoriutuivat Ford, Volkswagen ja Fiat.

Toyota on menestynyt Auto Bildin selvityksessä viime vuosina erittäin hyvin ja noussut ykköspaikalle kolmena edellisenä vuonna.

Saksalainen Volkswagen ja muut konsernin autot jäivät kauas palkintosijoista. Iso syy tälle on varmasti syksyllä paljastunut Volkswagenin harjoittama järjestelmällinen päästöhuijaus.

Yhtiö on myöntänyt asentaneensa tiettyihin dieselautoihinsa ohjelmiston, joka huijasi viranomaisia autojen rikkipäästöistä.

Auto Bildin laatuselvitykseen perehtynyt autotoimittaja Timo Turkula kirjoittaa Moottori-lehden sivuilla, että saksalaismerkkien huonoja sijoituksia selittää myös se, että autoissa on monia kilpailijoita lyhyemmät takuuajat.

Auto Bild julkaisee laatuselvityksensä kerran vuodessa, ja lehden laaturaportti on yksi perusteellisimpia selvityksiä autojen vioista. Raportti tarkastelee 3– 7 vuotta vanhoja autoja 20:ltä suosituimmalta automerkiltä.

Sen tulokset perustuvat seitsemään tekijään, jotka selvittävät auton ja huollon laatua Saksassa.

Näitä tekijöitä ovat tuhansien autonkäyttäjien kokemukset, korjauskutsujen määrät, vikojen vakavuus ja korjaamopalvelun laatu. Lisäksi raportti huomioi saksalaisen katsastusorganisaation katsastusraportit ja Auto Bildin 100 000 kilometrin kestotestin tulokset, lehden korjaamotestien tulokset ja autojen takuuehdot.

Lue lisää testistä ja viime vuosien tuloksista tästä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit