Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU-komissio antoi nuhteita: Suomi muuttaa vuokra- ja leasing-autojen verotusta

Autoverotus muuttuu jälleen ensi vuoden alussa

Auto
 
Kai Tirkkonen
Veromuutokset liittyvät vuokra- ja leasing-autojen verotukseen, josta EU-komissio on huomauttanut Suomea jo vuosia sitten.
Veromuutokset liittyvät vuokra- ja leasing-autojen verotukseen, josta EU-komissio on huomauttanut Suomea jo vuosia sitten. Kuva: Kai Tirkkonen

Suomen autoverotus muuttuu jälleen ensi vuoden alussa, kaavailee valtiovarainministeriö.

Muutokset liittyvät vuokra- ja leasing-autojen verotukseen, josta EU-komissio on huomauttanut Suomelle jo vuosia sitten.

Komission mukaan näitä autoja pitäisi verottaa niin, että niiden vero kohdentuu vain autojen käyttöaikaan.

”Ministeriössä yritetään nyt mallia, joka asettaisi nämä määräaikaisesti Suomessa olevat tuontiautot samalle viivalle Suomeen pysyvästi rekisteröityjen autojen kanssa”, sanoo lakiasiain johtaja Vesa Korpela Veronmaksajain Keskusliitosta.

Veromuutos koskee yrityksiä, mutta kuluttajalle se voi näkyä muun muassa halvempina vuokrauskuluina.

Näin arvioi Suomen Autovuokraamojen liiton puheenjohtaja Hannu Mikkonen Kauppalehdessä.

”Laskelmia ei vielä ole tehty, mutta varmasti se tuntuu etenkin kalliimpien autojen päivävuokrissa”, Mikkonen arvioi.

Leasing- ja autonvuokrausyritykset voivat jatkossa päättää, maksavatko ne autojen verot nykyisellä vai uudistuvalla tavalla (lue lisää VM:n esityksestä täältä).

Suomen suurimman huoltoleasingalan asiantuntijayrityksen ALD Automotiven toimitusjohtaja Pekka Kivinen uskoo, että verotuksen muutos ei tule juuri näkymään leasing-asiakkaiden maksuissa.

”Nyt tulee varmasti EU-lain sisältö täytetyksi, mutta äkkinäkymä on se, että tällä ei tule olemaan hirveää vaikutusta leasing-vuokriin”, hän sanoo.

Samaan hengenvetoon hän toteaa veromuutoksen, jolla olisi: ”Kaikkein paras vaihtoehto olisi pitkäaikainen ohjelma, jossa koko autovero poistettaisiin.”

Valtiovarainministeriön mukaan uusi laki leasing- ja vuokra-autojen verotuksesta tulisi voimaan vuoden 2017 alussa. Lakiesitys on parhaillaan lausuntokierroksella, joten sen sisältö voi vielä muuttua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit