Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autojen aktiiviharrastaja hankki ensimmäisen jenkkirautansa – Isommilla pojilla on kalliimmat lelut

Auto
 
Helsingin Sanomat
Autojen aktiiviharrastaja hankki ensimmäisen jenkkirautansa – Isommilla pojilla on kalliimmat lelut
Autojen aktiiviharrastaja hankki ensimmäisen jenkkirautansa – Isommilla pojilla on kalliimmat lelut
Kari Kaartama on pitkän linjan automies, mutta ensimmäisen jenkkiautonsa hän hankki vasta vanhemmalla iällä. Toimittaja, kuvaus ja editointi Kimmo Taskinen HS

DeSoto oli Chryslerin valmistama yhdysvaltalainen automerkki. Auto sai nimensä espanjalaisen, vuosina 1496–1542 vaikuttaneen eläneen espanjalaisen tutkimusmatkailijan Hernando de Soton mukaan. Fireflite-malli luotiin DeSoton edustusmalliksi. Se oli tuotannossa vuosina 1955–1960.

Nurmijärveläinen Kari Kaartama on viettänyt koko ikänsä autojen parissa. Mies kiersi 1970-luvun alussa ympäri maailmaa rallikuskina. Harrasteautojen parissa viettämäänsä tuntimäärää Kaartama ei osaa edes arvioida.

Aktiivisuus ulottuu myös yhdistystoimintaan. Mies toimii puheenjohtajana nurmijärveläisessä Wanhat Masiinat ry:ssä ja on mukana Nurmijärven urheiluautoilijoiden sekä Autohistoriallisen seuran toiminnassa.

Kun tietää Kaartaman aktiivisuuden autojen maailmassa, on hieman yllättävää, että DeSoto on hänen ensimmäinen jenkkiautonsa. "Ostettiin tämä veljen kanssa puoliksi kuukausi sitten", Kaartama selittää. Jenkkiauton hankinta oli muhinut molempien herrojen päässä jo kauan. Pitkällisen etsinnän jälkeen sopiva autoyksilö löytyi, eikä ostopäätöstä tarvinnut kauan miettiä.

Kari Kaartaman tyttären pojalla oli luonnollisesti selvä käsitys vaarinsa autohulluudesta. "Difference between men and boys is the price of the toys", oli nuoremman miehen kommentti hänen nähtyään isoisänsä uusimman hankinnan. Osaisiko tuota sattuvammin sanoa?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit