Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Madallettu Volkkari herättää hämmennystä –  ”Pohja on meinannut unohtua katuun kiinni”

Auto
 
Madallettu Volkkari herättää hämmennystä
Madallettu Volkkari herättää hämmennystä
Mikko Saari on mieltynyt stance-tyyliin. Stance on autontuunaustyylisuunta, jonka ideana on madaltaa kulkupeliä mahdollisimman paljon. Toimittaja, kuvaus ja editointi Kimmo Taskinen HS.

Volkswagenin juuret ulottuvat vuoteen 1937. Tuolloin valmistui yhtiön ensimmäinen koko maailman tuntema automalli Typ 1 eli tutummin Kuplavolkkari. Edullinen, luotettava ja yksinkertainen kansanauto hurmasi pian koko maailman.

Nykyään Volkswagen-konserniin kuuluu lukuisia tunnettuja autobrändejä kuten Audi, Porsche, Bugatti, Bentley, Lamborghini, Škoda ja Seat.

Volkswagen on myös meille suomalaisille erittäin tuttu merkki. Yhtiö tuotti vuosikymmenten aikana tukuittain menestyksekkäitä automalleja. Mallit kuten Polo, Passat, Golf tai Beetle täyttävät tiet ja parkkipaikat ympäri maata. Huomattavasti erikoisempi tapaus on Volkswagen Lupo.

Lupo oli tuotannossa vuosina 1998–2005. Auton nimi on viittaus suden latinankieliseen nimeen Canis lupus. Takavuosina Volkswagenin logossa oli kuvattuna susi Wolfsburgin linnan päällä.

Mikko Saaren Lupo GTI on kokenut rajuja muutoksia. Ilma-alusta pitää huolen, että auto laskeutuu tarvittaessa katuun kiinni. Madallettu tyyli on valittu autoon lähinnä näyttelyitä silmällä pitäen. Liikennekäytössä ominaisuus saattaa joskus aiheuttaa mielenkiintoisia tilanteita.

”Pari kertaa pohja on meinannut unohtua katuun kiinni”, Saari muistelee ajokokemuksia.

Auto on syytä muistaa nostaa ylös hidastetöyssyjen täyttämillä kadunpätkillä.

Pohja ylös nostettuna Lupolla ajelu ei tuota ongelmia huonommillakaan teillä. ”On siellä toistakymmentä senttiä tilaa”, Saari valaisee auton ominaisuuksia. Auton alle jäävä tila yläasennossa vastaa normaalin GTI-mallin mittoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit