Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oldsmobile-vanhus tähtää maailman suurimpaan jenkkiautotapahtumaan

Auto
 
Helsingin Sanomat
Oldsmobile-vanhus tähtää maailman suurimpaan jenkkiautotapahtumaan
Oldsmobile-vanhus tähtää maailman suurimpaan jenkkiautotapahtumaan
Chanette Kotilainen ja Juuso Koistinen ovat ihastuneet amerikkalaisten autojen tunnelmaan. Toimittaja, kuvaus ja editointi Kimmo Taskinen HS.

Olds Motor Vehicle Company perustettiin jo vuonna 1897. Yhtiö muutti nimensä Oldsmobileksi pari vuotta myöhemmin. Vuonna 1908 taloudelliset vaikeudet ajoivat autonvalmistajan General Motorsin suojiin.

Ennen toista maailmansotaa Oldsmobile oli varsin yleinen automerkki Suomessakin. Tuohon aikaan merkittävä osa Pohjolan autokannasta oli yhdysvaltalaisvalmisteisia. Sotien jälkeen astuivat voimaan tuontisäännöstelyt. Esimerkiksi vuosina 1956–1963 valmistetuista autoista 34 prosenttia tuli meille Neuvostoliitosta, Tšekkoslovakiasta ja Itä-Saksasta. Myös länsieurooppalaisten ja myöhemmin japanilaisten automerkkien osuus Suomen autokannasta kasvoi koko ajan. Amerikkalaisten autojen määrä suhteessa muihin autoihin väheni Suomessa tasaiseen tahtiin.

Espoolaiset Chanette Kotilainen ja Juuso Koistinen ovat edelleen vakuuttuneita jenkkiautojen viehätysvoimasta. Heidän autoaarteensa on Oldsmobile 98 vuodelta 1957. Auto on ollut nykyisillä omistajillaan parin vuoden ajan. Amerikkalaiset autot ovat olleet molempien kiinnostuksen kohteena paljon pidempään. Autoretket ovat suuntautuneet lähinnä harrasteajoneuvotapahtumiin kotimaan kamaralla, mutta nälkä kasvaa syödessä.

"Ensi kesänä lähdemme ehkä Västeråsiin", Koistinen paljastaa. Kyseinen Ruotsin Västeråsissa järjestettävä Power Big Meet mainostaa itseään maailman suurimpana vanhojen yhdysvaltalaisten autojen tapahtumana. Jos Kotilaisen ja Koistisen retkisuunnitelmat toteutuvat, on autovanhukselle luvassa runsaasti kaltaistansa seuraa ensi heinäkuussa. Viime vuosina Västeråsin tapahtumaan on löytänyt tiensä yli 20 000 autoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit